Obnovljen zakup prostora na aerodromu "Nikola Tesla"

Montenegro Airlines pokreće linijsko održavanje aviona u Beogradu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

23.9.2021 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Montenegro Airlines pokreće linijsko održavanje aviona u Beogradu Montenegro Airlines pokreće linijsko održavanje aviona u Beogradu
Montenegro Airlines (MA) u stečaju obnovio je ugovor o zakupu poslovnog prostora na aerodromu „Nikola Tesla“, čime su se stekli uslovi za pokretanje linijskog... Montenegro Airlines pokreće linijsko održavanje aviona u Beogradu

Montenegro Airlines (MA) u stečaju obnovio je ugovor o zakupu poslovnog prostora na aerodromu „Nikola Tesla“, čime su se stekli uslovi za pokretanje linijskog održavanja aviona u Beogradu.

Prostor će se koristiti za održavanje aviona tipa „Embraer 195“ i „Foker 100“, a stečajna uprava sada treba da aplicira kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo za odobrenje rada linijske baze Beograd, rečeno je Pobjedi iz stečajne uprave, a preneo je Tanjug.

U stečajnoj upravi kažu da je obnavljanjem ugovora o korišćenju prostora tehnici omogućeno da obnovi ugovore sa operatorima za tip aviona „Embraer 195“. To je, između ostalih, Arkia Israeli Airlines.

Tehnička baza Beograd ima kancelariju za rad, snabdevena je opremom, magacinom sa alatima, materijalima za radove linijskog održavanja, pa u stečajnoj upravi očekuju da će dobiti odobrenje za rad.

Navode da bi se time stekli uslovi da tehnička baza Beograd MGX u stečaju radi za treća lica, odnosno avio-kompanije zainteresovane za usluge linijskog održavanja u toj bazi i za pomenuti tip aviona.

Ističu da vode pregovore sa više avio-kompanija koje u svojoj floti imaju „Embraer 195“ i „Foker 100“, kako bi koristeći usluge u linijskoj bazi Beograd ostvarili prihod i povećali stečajnu masu kompanije.

Poslovni prihodi (EUR):
3.170.176,61 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...