MONTENEGRO AIRLINES U VELIKOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Nema pomoći iz budžeta, kasne plate, a dugovi se gomilaju

RegionVesti

26.11.2020 11:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MONTENEGRO AIRLINES U VELIKOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Nema pomoći iz budžeta, kasne plate, a dugovi se gomilaju MONTENEGRO AIRLINES U VELIKOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Nema pomoći iz budžeta, kasne plate, a dugovi se gomilaju
Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montengro Airlines (MA) nije imao uplate iz državnog budžeta nakon 31. avgusta, posluje otežano, nije još isplaćena oktobarska plata, a ima... MONTENEGRO AIRLINES U VELIKOJ FINANSIJSKOJ KRIZI Nema pomoći iz budžeta, kasne plate, a dugovi se gomilaju

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montengro Airlines (MA) nije imao uplate iz državnog budžeta nakon 31. avgusta, posluje otežano, nije još isplaćena oktobarska plata, a ima i zaostale obaveze za najam aviona, motora i dug dobavljačima, prenose “Vijesti”.

Kako je istaknuto, primena lex specialisa za MA je zaustavljena, a u kompaniji kažu da ne mogu da prežive, bez nastavka primena zakona i pomoći zbog korona krize.

Inače, akumulirani gubitak Montenegro Airlines iznosi oko 100 miliona evra, a država je godinama pomagala njeno poslovanje i opstanak, a ove godine MA je u julu dobio državnu pomoć od 10 miliona evra i u avgustu još 25 miliona evra.

Potom je stopirana primena posebnog zakona, prema kojem je Vlada odlučila, a odobrila tadašnja skupštinska vladajuća većina da avio-kompanija dobije 155 miliona evra, jer je Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila da se radi o državnoj pomoći i da se mora ispitati da li je lex specialis usklađen sa Zakonom o dodeli državne pomoći. Do danas Agencija za zaštitu konkurencije nije donela odluku po tom pitanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...