Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Rešavanje problema u "sivoj zoni" umetnosti

Muzičari dobili svoje predstavnike u PKS

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

11.6.2021 17:20 Autor: Miljan Paunović 0

Muzičari dobili svoje predstavnike u PKS Muzičari dobili svoje predstavnike u PKS
Muzički izvođači i muzički autori (MIMA) nova je grupacija u okviru Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije (PKS), na čije čelo je danas... Muzičari dobili svoje predstavnike u PKS

Muzički izvođači i muzički autori (MIMA) nova je grupacija u okviru Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije (PKS), na čije čelo je danas izabrana muzički umetnik Ana Stanić.

U saopštenju PKS navodi se da je Stanić izjavila da muzičari po prvi put imaju svoje predstavnike u PKS i da će oni raditi na rešavanju problema poslovanja u „sivoj zoni“, kako bi cela muzička industrija imala korist.

Stanić će obavljati funkciju predsednika grupacije, dok će njen zamenik biti muzički umetnik Željko Vasić.

Kako je navedeno u saopštenju, jedna od ključnih tema u narednom periodu biće promocija i zaštita domaće muzike i autorskih prava, preneo je Tanjug.

Sekretarka Udruženja za kreativnu industriju PKS Vida Samardžić kaže da će kroz Komoru izvođači i autori zajedno raditi na inicijativama pred nadležnim institucijama, ali i sa ostalim članovima komorskih udruženja u cilju unapređenja cele muzičke industrije u Srbiji.

„Verujemo da ćemo uspeti kroz komorski sistem da dostignemo željene ciljeve, poput zaštite domaćeg muzičkog stvaralaštva kroz kulturne i privredne institucije“, izjavila je Samardžić.

Grupaciju su inicirala i formirala reprezentativna Udruženja muzičkih izvođača i autora: Udruženje muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije, Udruženje kompozitora Srbije, i Savez estradnih muzičkih umetnika Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...