Ugovorena vrednost 85,7 miliona dinara

Na leto počinje izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

19.1.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na leto počinje izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac Na leto počinje izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac
Izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, kao i rekonstrukcija postojećih objekata, trebalo bi da počnu tokom leta ove godine, kaže Slobodan Milisavljević, direktor... Na leto počinje izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac

Izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, kao i rekonstrukcija postojećih objekata, trebalo bi da počnu tokom leta ove godine, kaže Slobodan Milisavljević, direktor ove zdravstvene ustanove.

Plan Ministarstva zdravlja je da projekat u februaru dobije građevinsku dozvolu, a da se u martu raspiše tender za izvođenje radova i da u drugoj polovini sledeće godine krenu radovi na izgradnji, najavio je ranije državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Aleksandar Milošević, prenosi eKapija.

Nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra imaće devet etaža.

Urbanističkim projektom rekonstrukcije postojećeg i izgradnje novog objekta Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, predviđeno da od novih objekata bude izgrađena zgrada Kliničkog centra površine 25.000 m2 i nadzemna otvorena garaža sa 300 parking mesta, dok će sve ostalo biti rekonstruisano.

Podsetimo, sredinom godine, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnici privrednog društva AG Institut doo Novi Sad potpisali su ugovor kojim započinju aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji UKC Kragujevac.

Predmet ugovora je izrada tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac kojom će biti obuhvaćeno oko 22.000 m2 površine izgradnje novih objekata i oko 14.000 m2 površine dogradnje i rekonstrukcije postojećih objekata.

Ugovorena vrednost je 85,7 miliona dinara sa PDV-om.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...