ministar privrede i ambasadorka tripati

Moguće unapređenje ekonomske saradnje Srbije sa Indijom u više oblasti

Srbija

18.1.2024 16:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Moguće unapređenje ekonomske saradnje Srbije sa Indijom u više oblasti Moguće unapređenje ekonomske saradnje Srbije sa Indijom u više oblasti
Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković izjavio je da postoji puno mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje sa Indijom, u više oblasti, jer... Moguće unapređenje ekonomske saradnje Srbije sa Indijom u više oblasti

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković izjavio je da postoji puno mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje sa Indijom, u više oblasti, jer se ta zemlja nalazi u periodu ekspanzije na svim poljima.

Cvetković je, u razgovoru sa ambasadorkom Indije Šubdaršini Tripati, istakao da su odnosi dve zemlje bazirani na bliskim vezama uspostavljenim u osnivačkim danima Pokreta nesvrstanih zemalja, tradicionalno veoma dobri i prijateljski, saopštilo je Ministarstvo privrede, a prenosi Beta.

„Ohrabrujući su podaci o spoljnotrgovinskoj razmeni između naših zemalja, izvoz beleži rast od 65 odsto, zaključno sa novembrom prošle godine, dok je uvoz porastao za 9,5 odsto“, rekao je Cvetković.

Ministar je ukazao da Srbija ima privlačan poslovni ambijent, kvalitetnu infrastrukturu, dobar geografski položaj, političku i energetsku stabilnost, što je, prema njegovim rečima, stavlja na poziciju jedne od „najatraktivnijih svetskih i regionalnih investicionih destinacija“.

Dodao je da u prilog tome govori i 32 milijarde evra stranih direktnih investicija u privredu Srbije u periodu od 2012. do 2022. godine.

Cvetković je ukazao da treba nastaviti dobru praksu održavanja poslovnih foruma i uzajamnih poseta državno privrednih delegacija.

Tripati je istakla da će svoje aktivnosti posvetiti podizanju odnosa Srbije i Indije na novi, još viši nivo.

Navela je da postoji veliko interesovanje indijskih poslovnih ljudi da dođu u Srbiju, ali da je prepereka vizni režim.

Ambasadorka je rekla, kako je saopšteno, da će nastojati da doprinese daljem osnaživanju saradnje dve prijateljske države, u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

  • AJA

    18.1.2024 #1 Author

    Dobro je sto ce se poslovna saradnja povecati izmedju Srbije i Indije.

    Odgovori

  • Sindi

    19.1.2024 #2 Author

    🤓

    Odgovori

  • SENSEI

    19.1.2024 #3 Author

    Svaka čast. I treba razvijati spoljnu politiku sa Indijom

    Odgovori

  • MAJA

    21.1.2024 #5 Author

    To bi za nas bilo od velike koristi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...