u skupštini srbije glasalo 148 od 150 poslanika

Slobodan Cvetković izabran za novog ministra privrede

Srbija

6.9.2023 12:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Slobodan Cvetković izabran za novog ministra privrede Slobodan Cvetković izabran za novog ministra privrede
Narodna skupština Srbije većinom glasova je izabrala Slobodana Cvetkovića iz Socijalističke partije Srbije za novog ministra privrede, dok su pripadnici opozicije ometali rad sednice... Slobodan Cvetković izabran za novog ministra privrede

Narodna skupština Srbije većinom glasova je izabrala Slobodana Cvetkovića iz Socijalističke partije Srbije za novog ministra privrede, dok su pripadnici opozicije ometali rad sednice duvanjem u pištaljke i vuvuzele. Za Cvetkovića je glasalo 148 od 150 poslanika.

Funkciju ministra privrede privremeno je obavljao Siniša Mali nakon smene prethodnog ministra, Radeta Baste, prenosi N1.

Cvetković je rođen 28. juna 1974. godine u Novom Sadu gde je završio je osnovnu školu, srednju mašinsku školu i višu poslovnu školu ekonomsko-upravnog smera.

Napominje da je „uz rad u privatnom sektoru obrazovanje nastavio na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo, pri Univerzitetu „Braća Karić“. Diplomirao je 2001. godine, a magistarski rad na temu ‘Socijalna odgovornost korporacija kao faktor lokalnog održivog razvoja’ odbranio je 2009. godine, na istom fakultetu“, navodi se na sajtu Istinomera.

U zvaničnoj biografiji navodi da je radni odnos zasnovao na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta „BK“ Univerziteta.

Bio je direktor Javnog preduzeća “Sportski centar” u Beočinu, od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, u dva mandata, rukovodeći Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije.

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. Odlukom Nadzornog odbora AD „Novosadski sajam“, 6. novembra 2014. godine, imenovan je za Generalnog direktora ovog preduzeća.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a od 2011. godine bio je član Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, na funkciji sekretara Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

U martu 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a potom i u martu 2015. i novembru 2022. Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.