Cvetković je i generalni direktor Novosadskog sajma

Poslanik SPS Slobodan Cvetković predložen za novog ministra privrede

Srbija

27.7.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poslanik SPS Slobodan Cvetković predložen za novog ministra privrede Poslanik SPS Slobodan Cvetković predložen za novog ministra privrede
U Skupštinu Srbije stigao je predlog predsednice Vlade da se za ministra privrede izabere Slobodan Cvetković, poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) i generalni direktor... Poslanik SPS Slobodan Cvetković predložen za novog ministra privrede

U Skupštinu Srbije stigao je predlog predsednice Vlade da se za ministra privrede izabere Slobodan Cvetković, poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) i generalni direktor Novosadskog sajma.

Ukoliko bude izabran, Cvetković će na toj funkciji zameniti smenjenog ministra privrede Radeta Bastu.

U biografiji koja je priložena uz predlog o izboru stoji da je Cvetković rođen 28. juna 1974. godine u Novom Sadu, kao i da je završio Fakultet za trgovinu i bankarstvo na Univerzitetu Braća Karić i magistrirao na temu „Socijalna odgovornost korporacija kao faktor lokalnog održivog razvoja“.

Cvetković je od 2004. do 2012. godine u dva mandata bio pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje, a od 2014. godine obavlja funkciju generalnog direktora Novosadskog sajma.

Predsednik je Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.

Cvetković je nedavno, u intervjuu za Biznis.rs u svojstvu generalnog direktora Novosadskog sajma, istakao važnost političke pozicije neutralnosti koju, kako je rekao, već duži niz godina držimo ovde u Srbiji.

„Interesantni smo kao tržište jer kompanije sa istoka, na primer iz Indije, Turske, Kine, Rusije najlakše mogu da iskažu interesovanje prema zapadnim tržištima kroz Srbiju. S druge strane, i svim tim zapadnim kompanijama, kojima je iz različitih razloga teže i komplikovanije da izvoze na istok, zgodno je da idu preko srpskog tržišta. Tako se Srbija, zajedno sa našim sajmovima – Novosadskim i Beogradskim, postavila kao mesto susreta ili most između istoka i zapada. Mislim da je to dobra pozicija i treba je koristiti „, zaključio je Cvetković za Biznis.rs

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...