U planu izgradnja više od 600 stanova i bezbroj lokala

Na mestu IMT-a niče novi stambeno-poslovni kompleks

NekretnineNovacSrbijaVesti

22.3.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na mestu IMT-a niče novi stambeno-poslovni kompleks Na mestu IMT-a niče novi stambeno-poslovni kompleks
Na mestu nekadašnjeg IMT-a u Tošinom bunaru gradiće se nov kompleks Pupinova palata. Grad Beograd oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog... Na mestu IMT-a niče novi stambeno-poslovni kompleks

Na mestu nekadašnjeg IMT-a u Tošinom bunaru gradiće se nov kompleks Pupinova palata. Grad Beograd oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa Pupinova palata – Novi Beograd, u Ulici Tošin bunar bb. U planu je 691 stan, 65 lokala i 1.086 parking mesta.

Kompleks će se nalaziti u novobeogradskom bloku 64, između ulica Jurija Gagarina i Zemunske, na mestu nekadašnje fabrike IMT, u neposrednoj blizini poslovnog kompleksa Airport City, na parceli površine 1,65 hektara, piše Ekapija.

Investitor je firma DP Set Up Solution, u većinskom vlasništvu novosadske kompanije Galens Invest, a urbanistički projekat izradio je beogradski Falcon Group. Kako je navedeno, na lokaciji se nalazi više prizemnih industrijskih hala, koje su planirane za rušenje.

Budući kompleks imaće oblik latiničnog slova S, sa maksimalnom visinom venca objekta od 31.99 metara, dok će visina venca povučene etaže biti 34.99 metara.

Kompleks, koji će se graditi u dve faze, imaće 691 stan, 45 poslovnih prostora, 20 lokala za trgovinu i 1.086 parking mesta u podzemnim garažama.

Prva faza obuhvatiće stambeno-poslovni deo sa većinskim učešćem stanovanja u odnosu na poslovanje, sa pripadajućim podzemnim etažama. Drugom fazom je predviđen nastavak izgradnje gde je većinski zastupljeno poslovanje u odnosu na stanovanje sa pripadajućim garažama.

Faza 1 podrazumeva gradnju 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na 3 nivoa, na 8.793 metara kvadratnih. Faza 2 obuhvatiće 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na tri nivoa u stambeno-poslovnom delu, dok će poslovni deo objekta imati 10 nadzemnih etaža, ukupno 7.701 kvadrata.

Kompleks će imati dvosmerne kolske pristupe do garaža, a u okviru parcele predviđena su i dva poluatrijuma koji imaju više pešačkih pristupa kao i pasaž kojim su atrijumi povezani.

Predmetna parcela se nalazi u sklopu industrijskog kompleksa bivše fabrike gde postoji interna kanalizaciona mreža, koja nema karakter gradske mreže, pa će biti potrebno projektovanje i gradnja nove ulične kanalizacione mreže (fekalne i atmosferske).

Napajanje novih potrošača vršiće se iz postojećih trafostanica FOB i IMT, uz novoplanirane elektroenergetske objekte. Zagrevanje stanova je predviđeno priključenjem na toplanu.

Javna prezentacija projekta traje do 4. aprila.

  • ZVE84

    22.3.2022 #1 Author

    A nije im palo na pamet da na tom mestu naprave neki park, zelenu oazu!

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    22.3.2022 #2 Author

    samo stanovi, tržni centri a industrija uništena. infrastruktura treba da se pripremi za ovako veliki kompleks
    za 70 stanova samo 1000 parking mesta u startu veliki problem

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    22.3.2022 #3 Author

    Novi Beograd postaje prenaseljen. Dosta više betona dajte nam zelene površine!

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.3.2022 #4 Author

    To ce biti ozbiljan kompleks…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...