Rast broja preuzimanja pet odsto

Na mobilne aplikacije potrošeno 170 milijardi dolara u 2021. godini

Hi-techLifestyleNovacSvetVesti

12.1.2022 19:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na mobilne aplikacije potrošeno 170 milijardi dolara u 2021. godini Na mobilne aplikacije potrošeno 170 milijardi dolara u 2021. godini
Potrošači su na mobilne aplikacije širom sveta tokom 2021. godine potrošili 170 milijardi dolara, prema godišnjem izveštaju analitičke kuće App Annie, koji nudi sveobuhvatan... Na mobilne aplikacije potrošeno 170 milijardi dolara u 2021. godini

Potrošači su na mobilne aplikacije širom sveta tokom 2021. godine potrošili 170 milijardi dolara, prema godišnjem izveštaju analitičke kuće App Annie, koji nudi sveobuhvatan pogled na ekonomiju aplikacija u online prodavnicama iOS, Google Play, te kineskim Android alternativama.

Ta cifra je veća za 19 odsto u odnosu na prethodnu godinu, piše TechCrunch.

Međutim, trend rast preuzimanja aplikacija je pomalo posustao. Iako današnji potrošači instaliraju više aplikacija nego ikada – u poslednjih 12 meseci preuzeto je 230 milijardi mobilnih aplikacija – sama stopa usporava u odnosu na prethodne godine i iznosi pet odsto naspram prologodišnjih sedam procenata.

Današnji rast broja preuzimanja uglavnom je podstaknut tržištima u razvoju, kao što su Indija, Pakistan, Peru, Filipini, Vijetnam, Indonezija i Egipat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...