(VIDEO) NAJBOGATIJI FRANCUZ POSTAO JOŠ BOGATIJI „Teži“ za osam miliona dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

29.10.2020 08:52 Autor: Julijana Vincan 2

(VIDEO) NAJBOGATIJI FRANCUZ POSTAO JOŠ BOGATIJI „Teži“ za osam miliona dolara (VIDEO) NAJBOGATIJI FRANCUZ POSTAO JOŠ BOGATIJI „Teži“ za osam miliona dolara
Šef francuskog koncerna za proizvodnju luksuzne robe Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernar Arno (Bernard Arnault), najbogatiji Francuz, povećao je prošle nedelje svoje bogatstvo... (VIDEO) NAJBOGATIJI FRANCUZ POSTAO JOŠ BOGATIJI „Teži“ za osam miliona dolara

Šef francuskog koncerna za proizvodnju luksuzne robe Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernar Arno (Bernard Arnault), najbogatiji Francuz, povećao je prošle nedelje svoje bogatstvo za osam milijardi dolara na talasu porasta cene deonica, objavio je Forbes.

Pandemija korona virusa opustošila je svetsko tržište luksuzne robe, ali je prošle sedmice konglomerat Louis Vuitton objavio znake oporavka u toj delatnosti, pa je u periodu od 15. do 22. oktobra vrednost deonica koncerna porasla za šest procenata, prenosi Tanjug.

Rezultat je povećanje Arnovog bogatstva za osam milijardi dolara, na ukupno 122 milijarde. Forbes napominje da te promene ne znače da se stanje u kompaniji promenilo na bolje.

Louis Vuitton, vlasnik brendova kao što su Bvlgari, Guerlain i Dom Pérignon, saopštio je da pad dobiti iznosi 21 odsto u prvih devet meseci ove godine.

Prihod od prodaje kozmetike, pića, nakita i maloprodaje u trećem tromesečju bio je manji nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Međutim, dobit od prodaje kožne galanterije i odeće porasla je 12 procenata, velikim delom zahvaljujući snažnoj prodaji iz kuća Louis Vuitton i Dior.

Louis Vuitton prodavnica
Foto: Pixabay.com

Među drugim firmama koje se bave luksuznom robom, proizvođač torbi Birkin i francuska modna kuća Hermès ostvarili su rast dobiti od sedam odsto u trećem tromesečju.

Iako je prodaja u Americi i Evropi dramatično opala, prodaja u Aziji porasla je za gotovo 21 procenat, jer zemlje koje su uspele da kontrolišu širenje korona virusa postižu značajan ekonomski oporavak, navodi Forbes.

  • Tina

    30.10.2020 #1 Author

    Samo one firme koje se adekvatno prilagode trzistu mogu da ostvare profit u svakoj situaciji

    Odgovori

  • Lelica

    3.11.2020 #2 Author

    Lako je bogatom da postane jos bogatiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...