NAJPOZNATIJA KRIPTOVALUTA SVE BLIŽA MAGIČNOJ GRANICI Bitkoin prešao vrednost od 18.000 dolara, za koji dan rekordni rezultat

BerzaHi-techIzdvajamoLifestyleNovacSvetVesti

18.11.2020 11:32 Autor: Marko Miladinović 0

NAJPOZNATIJA KRIPTOVALUTA SVE BLIŽA MAGIČNOJ GRANICI Bitkoin prešao vrednost od 18.000 dolara, za koji dan rekordni rezultat NAJPOZNATIJA KRIPTOVALUTA SVE BLIŽA MAGIČNOJ GRANICI Bitkoin prešao vrednost od 18.000 dolara, za koji dan rekordni rezultat
U samo jednom danu bitkoin je povećao svoju vrednost za hiljadu dolara i dosegao iznos od 18.180 dolara po tokenu. U proteklih godinu dana... NAJPOZNATIJA KRIPTOVALUTA SVE BLIŽA MAGIČNOJ GRANICI Bitkoin prešao vrednost od 18.000 dolara, za koji dan rekordni rezultat

U samo jednom danu bitkoin je povećao svoju vrednost za hiljadu dolara i dosegao iznos od 18.180 dolara po tokenu.

U proteklih godinu dana njegova vrednost porasla je za 114 odsto, a za poslednjih sedam dana oko 18 procenata. Polako ali sigurno, najtrgovanija svetska kriptovaluta bliži se rekordnoj granici od 20.000 dolara, što su još pre pola godine prognozirali ekonomisti američkog Bloomberga.

Bitkoin je samo jednom prešao granicu od 20.000 dolara od kada je započelo njegovo trgovanje na legalnim berzama i menjačnicama kriptovaluta. To se desilo pre tačno tri godine.

Kako bi ponovio rekordni rezultat, bitkoinu je potrebno da poraste za dodatnih 11 odsto, izračunao je specijalizovani portal CryptoNews.

To, svakako, ne bi trebalo da predstavlja nepremostiv problem imajući u vidu aktuelni trend njegovog rasta. Jedino je pitanje na kom rekordnom nivou će se zaustaviti po okončanju tog trenda.

Protekle nedelje rast bitkoina pogurao je PayPal, odobrivši finansijske transakcije u kriptovalutama preko svog servisa, kao i neizvesnost oko rezultata američkih izbora, jer su se mnogi investitori odlučili za ulaganje u ovu kriptovalutu kao svoju kratkotrajnu „sigurnu luku“.

Foto: Pixabay

Međutim, ti kratki uticaji na tržište ipak su prošli a bitkoin i dalje nastavlja svoj rast. A pored njega, raslo je i čitavo međunarodno tržište kriptovaluta, čija kapitalizacija se sada procenjuje na neverovatnih 500 milijardi dolara. Uz bitkoin, najveći dobitaš je token litecoin, koji je porastao za 27,3 odsto za sedam dana, do vrednosti od 74,3 dolara.

Zamajac tržišta koji se pokrenuo još u oktobru a maksimalno ubrzanje dosegao pre nekoliko dana najverovatnije se neće zaustaviti pre Nove godine, kada analitičari očekuju prve veće korekcije cena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...