NAJVEĆI DEO BUDŽETA NAMENJEN INVESTICIJAMA I PRIVREDI Najugroženiji sektori dobiće više od 160 milijardi dinara, kaže Atanasković

NovacSrbijaVesti

3.12.2020 09:56 Autor: Ljiljana Begović 0

NAJVEĆI DEO BUDŽETA NAMENJEN INVESTICIJAMA I PRIVREDI Najugroženiji sektori dobiće više od 160 milijardi dinara, kaže Atanasković NAJVEĆI DEO BUDŽETA NAMENJEN INVESTICIJAMA I PRIVREDI Najugroženiji sektori dobiće više od 160 milijardi dinara, kaže Atanasković
Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi za nove investicije... NAJVEĆI DEO BUDŽETA NAMENJEN INVESTICIJAMA I PRIVREDI Najugroženiji sektori dobiće više od 160 milijardi dinara, kaže Atanasković

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi za nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP.

Ministarka kaže da se nastavlja podrška ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

„Ne smemo zaboraviti da borba protiv Covid- 19 i dalje traje, i da pored borbe za svaki ljudski život i za suzbijanje zaraze, moramo da vodimo računa i o ekonomiji“, naglasila je Atanasković za RTS i dodala da će za male preduzetnike i privatna preduzeća biti izdvojeno preko 160 milijardi dinara.

Foto:privreda.gov.rs

Ministarka je navela da će paket pomoći pokriti celokupnu privredu, a ne samo najugroženije sektore.

„Moraće da pokrije celokupnu privredu. Najverovatnije ćemo sesti i odlučivati po prioritetima kako budu stizale prijave“, objašnjava ministarka.

Dodaje i da se radi na privlačenju novih investicionih partnera i da moramo iskoristiti šansu i privući velike kompanije za koje se očekuje da će preseliti svoju proizvodnju sa udaljenih tržišta bliže matičnim zemljama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...