PUTNA INFRASTRUKTURA NA ZAPADNOM BALKANU

Najviše kilometara autoputeva ima Hrvatska, Crna Gora nijedan

BiznisInfrastrukturaRegionSrbijaVesti

27.1.2021 15:11 Autor: Marko Miladinović 1

Najviše kilometara autoputeva ima Hrvatska, Crna Gora nijedan Najviše kilometara autoputeva ima Hrvatska, Crna Gora nijedan
Prema objedinjenim statističkim podacima do kojih je došao Radio Slobodna Evropa, šampion u izgrađenoj kilometraži puteva prve kategorije, odnosno auto-puteva u našem regionu je... Najviše kilometara autoputeva ima Hrvatska, Crna Gora nijedan

Prema objedinjenim statističkim podacima do kojih je došao Radio Slobodna Evropa, šampion u izgrađenoj kilometraži puteva prve kategorije, odnosno auto-puteva u našem regionu je Hrvatska, sa ukupno 1.306 kilometara.

Na drugom mestu je Srbija sa 971 kilometrom, a na samom začelju Crna Gora, koja još uvek nema izgrađenu mrežu auto-puteva, ali je zato u toku izgradnja prve deonice Bar-Boljare.

Prikupljeni podaci tačni su zaključno sa martom 2020. godine, pa ih treba uzeti sa izvesnom dozom rezerve, imajući u vidu da su pojedini kilometri eventualno dodati na taj zbir, mada nije bilo zvaničnog otvaranja novih deonica od proglašenja pandemije.

Podaci su uzeti od odgovarajućih državnih institucija.   

  • pc

    3.8.2023 #1 Author

    Saberite km u Srbiji sa km na području AP Kosovo i Metohija. Kosovo i metohija je Srbija. Bilo, biće i ostaće. Da smo normalna država sada bi se odmarali bar godinu dana.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...