biznismene iz ove zemlje najviše privlače ulaganja u građevinarstvo i turizam

Najviše stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih preduzetnika

RegionSvetVesti

23.8.2021 13:50 Autor: Marko Miladinović 1

Najviše stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih preduzetnika Najviše stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih preduzetnika
U Crnoj Gori je u 2020. godini bilo 11.280 firmi u stranom vlasništvu, a najveći deo od ukupnog broja, odnosno 3.250 stranih kompanija ili... Najviše stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih preduzetnika

U Crnoj Gori je u 2020. godini bilo 11.280 firmi u stranom vlasništvu, a najveći deo od ukupnog broja, odnosno 3.250 stranih kompanija ili 28,8 odsto, bio je u rukama turskih biznismena, prema podacima Zavoda za statistiku Monstat.

Najviše firmi u stranom vlasništvu otvoreno je na crnogorskom primorju, posebno u Budvi, ali i u glavnom gradu Podgorici.

Porast interesovanja turskih biznismena za ulaganje u Crnu Goru beleži se poslednjih godina, posebno nakon učlanjenja Crne Gore u NATO alijansu, piše turska novinska agencija Anadolu, a prenosi Tanjug.

Broj turskih firmi tokom 2017. godine, pre učlanjenja Crne Gore u NATO bio je oko 250, i do danas se uvećao za čak 14 puta, pri čemu informacije Privredne komore i Udruženja turskih investitora ukazuju na to da interesovanje raste iz dana u dan, prenosi Al Jazeera Balkans.

Građevinarstvo je grana u kojoj se beleže najveća ulaganja biznismena iz Turske, ali je i turizam u vrhu interesovanja.

Od većih investicija iz Turske, u Crnoj Gori posluje kompanija Tosçelik, koja upravlja Železarom Nikšić, kao i kompanija Global Ports, koja upravlja kontejnerskim terminalima i generalnim teretima u Luci Bar, navodi se u informaciji.

  • Anna

    24.8.2021 #1 Author

    Još kad bi uspeli da nauče Crnogorce ponešto o turizmu, gostoprimljivosti i ljubaznosti prema turistima- gde bi im bio kraj? 😉

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...