Dow Jones pao treći put ove nedelje

Nasdaq indeks dostiže nove rekorde

BerzaNovacSvetVesti

19.11.2021 10:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nasdaq indeks dostiže nove rekorde Nasdaq indeks dostiže nove rekorde
Indeks S&P 500 je na Wall Street-u dostigao novi rekordni nivo, a isti je slučaj i sa Nasdaq indeksom. Razlog tome su poslovni rezultati... Nasdaq indeks dostiže nove rekorde

Indeks S&P 500 je na Wall Street-u dostigao novi rekordni nivo, a isti je slučaj i sa Nasdaq indeksom. Razlog tome su poslovni rezultati nekoliko kompanija koji su bili bolji nego što se očekivalo.

Dow Jones oslabio je 60 bodova ili 0,17 odsto, na 35.870 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,34 odsto, na 4.704 boda, a Nasdaq indeks 0,45 odsto, na 15.993 boda, prenosi agencija Mina.

Najviše su porasle cene akcija u potrošačkom i trgovačkom sektoru, prvenstveni zbog kvartalnih poslovnih rezultata trgovačkih lanaca Macy’s i Kohl’s, koji su bolji od ranijih prognoza.

Uzimajući u obzir pređašnje rezultate kompanija Walmart i Target, ovo pokazuje da je potrošnja Amerikanaca velika, što podržava dalji oporavak najveće svetske ekonomije od korona krize.

Rekordi S&P 500 i Nasdaq indeksa rezultat su, takođe, skoka cena deonica kompanije Nvidia za više od osam odsto, nakon što je taj proizvođač čipova izvestio o boljim rezultatima u trećem tromesečju.

S druge strane, Dow Jones indeks pao je treći put ove nedelje, što je posledica oštrog pada cene deonica tehnološkog diva Cisca.

Prošle sedmice objavljeno je da su u oktobru potrošačke cene u Sjedinjenjim Američkim Državama (SAD) porasle 6,2 odsto na godišnjem nivou, najviše u poslednjih 30 godina.

Na evropskim berzama, cene deonica su pale. Londonski FTSE indeks je niži za 0,48 odsto, na nivou od 7.255 bodova, dok je frankfurtski DAX pao 0,18 odsto, na 16.221 bod, a pariski CAC 0,21 odsto, na 7.141 bod.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...