NAZIRE SE OPORAVAK AVIO-PREVOZNIKA Kompanija EasyJet beleži rast rezervacija od 250 odsto u odnosu na isti period prošle godine

BiznisSvetTurizamVesti

19.1.2021 14:02 Autor: Ljiljana Begović 0

NAZIRE SE OPORAVAK AVIO-PREVOZNIKA Kompanija EasyJet beleži rast rezervacija od 250 odsto u odnosu na isti period prošle godine NAZIRE SE OPORAVAK AVIO-PREVOZNIKA Kompanija EasyJet beleži rast rezervacija od 250 odsto u odnosu na isti period prošle godine
Niskobudžetni avio-prevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za letnju sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, nagoveštavajući skori oporavak sektora koji... NAZIRE SE OPORAVAK AVIO-PREVOZNIKA Kompanija EasyJet beleži rast rezervacija od 250 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Niskobudžetni avio-prevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za letnju sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, nagoveštavajući skori oporavak sektora koji je najviše pogođen pandemijom.

Pandemija je teško pogodila sektor avio-prevoza u 2020. godini, a stroge mere blokade u Evropi, zatvaranje aerodroma i neizvesnost oko putovanja nakon izlaska Britanije iz EU pojačali su pritisak na početku 2021, objašnjava BBC.

„Britanija je u međuvremenu počela vakcinaciju protiv Covid-19 i smatram da će to odigrati važnu ulogu u oporavku sektora putovanja“, rekao je  izvršni direktor EasyJet Džon Lundgren ( Johan Lundgren).

Aerodrom
Foto: Pixabay.com

Oporavak potražnje

U kompaniji EasyJet već primećuju oporavak potražnje nakon početka vakcinacije u Velikoj Britaniji.

„Drago nam je što neki potrošači planiraju odmore na leto, rezervacije za letnju sezonu u našoj kompaniji  porasle su 250 odsto u odnosu na isto vreme prošle godine, a maj je trenutno najpopularniji mesec u rezervacijama odmora“, rekao je Lundgren.

To potkrepljuje uverenje da će se tržište putovanja oporaviti nakon pandemije, napominje šef EasyJeta, dodajući da je ovaj avio prevoznik spreman da pojača red letenja na prvi znak poboljšanja poverenja putnika.

Sastavni deo procesa jačanja poverenja je testiranje na korona virus pre polaska, iako ga testovi u određenoj meri koče, ističe Lundgren.

„Većina testova košta minimalno 75 funti a na nekim mestima i 150 funti, što značajno poskupljuje letenje, objašnjava. Voleli bismo da cene testova padnu“, zaključuje Lundgren, prenosi Index.hr.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...