Više američke košarke na televiziji od sezone 2025/26

NBA potpisala novi ugovor o prenosima utakmica, okončala višedecenijsku saradnju sa TNT-om

SvetVesti

25.7.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NBA potpisala novi ugovor o prenosima utakmica, okončala višedecenijsku saradnju sa TNT-om NBA potpisala novi ugovor o prenosima utakmica, okončala višedecenijsku saradnju sa TNT-om
ESPN u vlasništvu kompanije Walt Disney, NBCUniversal u vlasništvu Comcasta i Amazon.com sklopili su ugovor o prenosu utakmica Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) u trajanju... NBA potpisala novi ugovor o prenosima utakmica, okončala višedecenijsku saradnju sa TNT-om

ESPN u vlasništvu kompanije Walt Disney, NBCUniversal u vlasništvu Comcasta i Amazon.com sklopili su ugovor o prenosu utakmica Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) u trajanju od 11 godina, vredan 77 milijardi dolara, saopštila je liga u sredu.

NBA je u poslednjem trenutku odbila ponudu TNT Sports divizije u sastavu Warner Bros Discovery, koja je, kako je navedeno, bila niža od Amazonove ponude, čime se završava četvorodecenijski odnos sa ovom medijskom kompanijom nakon sledeće sezone, prenosi Reuters.

„Smatramo da su oni sasvim pogrešno protumačili naša ugovorna prava u vezi sa sezonom 2025-26 i dalje, i preduzećemo odgovarajuće mere“, navela je kompanija TNT Sports u saopštenju. Analitičari su ocenili da dobijanje prava na prenose zahteva ogromne finansijske troškove, kao i naknade povezane sa produkcijom.

Oko 75 utakmica regularne sezone biće emitovano na televiziji svake sezone, u poređenju sa minimalno 15 utakmica prema trenutnom ugovoru, saopštila je NBA. Mreža će takođe prenositi jednu od dve konferencijske finalne serije u šest od 11 godina ugovora, koju će prenositi na rotirajućoj osnovi sa Amazonom, počevši od sezone 2025-26.

„Naši novi globalni medijski ugovori sa kompanijama Disney, NBCUniversal i Amazon maksimiziraju doseg i dostupnost NBA utakmica za fanove u SAD i širom sveta,“ izjavio je komesar NBA Adam Silver.

Ovaj ugovor predstavlja udarac za Warnerovu sportsku diviziju, dodatno povećavajući zabrinutost investitora u vezi sa njenom ulogom u novom sportskom striming partnerstvu sa kompanijama Disney i Fox.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.