izuzetak su advokati, taksisti, online radnici, prodavci na pijacama

Neće morati svi da imaju nove fiskalne uređaje

InvesticijeNovacPreduzetnikSrbijaVesti

11.9.2021 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neće morati svi da imaju nove fiskalne uređaje Neće morati svi da imaju nove fiskalne uređaje
Privrednici su predložili prelazni period za novu e-fiskalizaciju, zamenu starih fiskalnih uređaja, od 1. novembra ove do 30. aprila sledeće godine, i ova odluka... Neće morati svi da imaju nove fiskalne uređaje

Privrednici su predložili prelazni period za novu e-fiskalizaciju, zamenu starih fiskalnih uređaja, od 1. novembra ove do 30. aprila sledeće godine, i ova odluka će biti utvrđena zakonskim izmenama koje su planirane za sledeću nedelju.

Kako pišu Novosti, nove fiskalne uređaje moraće da imaju gotovo svi privrednici, bili mali ili veliki. To znači da će na listi biti svi trgovci, banke, osiguravajuća društva, kladionice i kockarnice, frizeri, kozmetičari, noćni klubovi i splavovi, trgovci nekretninama, građevinske firme i izvođači, kao i privatni lekari i različite agencije…

Od predstojeće obaveze neće biti izuzeti ni muzeji ili galerije, svi koji se bave sportskim, zabavnim i rekreativnim delatnostima. Izuzeti neće biti ni prodavci na pijacama. Na spisku će biti i majstori poput montera klima uređaja ili električara, kao i stari zanati.

Biće i izuzetaka. Odredba istovremeno sužava krug oslobođenih od evidentiranja prometa na malo. Izuzeća se tako odnose na posebno opravdane slučajeve u kojima bi pojedinim delatnostima zbog specifičnosti uz fiskalne uređaje bilo otežano poslovanje. To su pre svega taksisti, advokati, kao  i prodavci na pijacama koji prodaju robu iz sopstvene proizvodnje, odnosno online prodavci.

Ministarstvo finansija će u narednih nekoliko dana utvrditi detalje programa subvencionisanja obveznika za pokrivanje troškova primene novog modela fiskalizacije, a u budžetu je za te svrhe izdvojeno šest milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...