Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
vlada izdvojila 186 miliona dolara za izgradnju fabrike

Mađarska će proizvoditi Sinopharm vakcinu

BiznisInfrastrukturaLifestyleSvetVestiZdravlje

11.9.2021 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mađarska će proizvoditi Sinopharm vakcinu Mađarska će proizvoditi Sinopharm vakcinu
Mađarska vlada je potpisala pismo o namerama sa rukovodiocima kineske farmaceutske kompanije Sinopharm o razvoju potrebne infrastrukture u narednih 10 meseci za proizvodnju kineske... Mađarska će proizvoditi Sinopharm vakcinu

Mađarska vlada je potpisala pismo o namerama sa rukovodiocima kineske farmaceutske kompanije Sinopharm o razvoju potrebne infrastrukture u narednih 10 meseci za proizvodnju kineske vakcine protiv Covid-19, saopštilo je u petak mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Mađarska planira da u novoj fabrici proizvodi Sinopharm-ovu, kao i vakcinu koju su razvili domaći stručnjaci, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Sporazum će omogućiti mađarskoj fabrici da brzo reaguje na sve moguće varijante korona virusa putem razmene informacija sa Sinophar-mom, dodaju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Vlada je izdvojila 55 milijardi forinti (186 miliona dolara) za izgradnju fabrike, koja će, kako se očekuje, Mađarsku učiniti samodostatnom s proizvodnjom vakcina od kraja 2022. godine.

Mađarska je od početka pandemije do danas registrovala 814.732 zaraženih virusom kovid i 30.086 smrtnih slučajeva.

U zemlji je u potpunosti vakcinisano protiv kovida 5,54 miliona ljudi, što je više od polovine stanovništva, saopštila je vlada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...