Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
razvoj mehanizama za privlačenje investicija RS

Srbija ulaže 10,5 miliona evra u razvoj infrastrukture u Republici Srpskoj

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacRegionSrbijaVesti

10.9.2021 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbija ulaže 10,5 miliona evra u razvoj infrastrukture u Republici Srpskoj Srbija ulaže 10,5 miliona evra u razvoj infrastrukture u Republici Srpskoj
Saradnja Srbije i AP Vojvodine sa Republikom Srpskom (RS) u proteklom periodu je intenzivirana, sa akcentom na daljem unapređenju ekonomskih odnosa i podizanju privredne... Srbija ulaže 10,5 miliona evra u razvoj infrastrukture u Republici Srpskoj

Saradnja Srbije i AP Vojvodine sa Republikom Srpskom (RS) u proteklom periodu je intenzivirana, sa akcentom na daljem unapređenju ekonomskih odnosa i podizanju privredne aktivnosti u Srpskoj kroz zajednički rad na privlačenju investitora, ocenjeno je u petak na sastanku u Novom Sadu.

Takvu su ocenu izneli pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petričević, a Softić je istakao da je strateški interes Srbije i Vojvodine je jaka Republika Srpska. Zbog toga je važno da zajednički uspostavimo mehanizme koji će omogućiti da Srpska iskoristi naše resurse u privlačenju investicija, kao i da zajednički radimo na promociji privrednih potencijala Srpske.

On je podsetio da je potpisivanjem sporazuma konkretizovana institucionalna saradnja između razvojnih agencija AP Vojvodine i Srpske, koje će raditi na privlačenju investicija i promociji industrijskih zona.

Takođe, dogovoren je zajednički nastup na međunarodnim sajmovima, a prva prilika za predstavljanje privrednih i turističkih potencijala biće već u oktobru, na sajmovima u Minhenu i Milanu, navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug.

Ministar Petričević je kazao da su Srpskoj neophodna ulaganja i podizanje privredne aktivnosti.

„Iskustva Srbije i AP Vojvodine na tom polju su bogatija i zbog toga je pomoć u traženju rešenja i mogućnosti da se određene investicije iz Srbije pokrenu u Srpskoj značajna“, rekao je ministar Petričević.

Dodao je da je važno da se poveća i trgovinska razmena između Srbije i Srpske.

On je još dodao da će ulaganje iz Srbije od 10,5 miliona evra u razvoj infrastrukture industrijskih zona sigurno doprineti privlačenju investitora u Srpsku.

Priliku da predstavi privredne potencijale, pre svega industrijske zone i najatraktivnije lokacije za ulaganje, Srpska će imati 29. septembra, na tradicionalnoj manifestaciji „Dani Srpske u AP Vojvodini“.

U razgovoru je istaknuto da je saradnja sa Srpskom unapređena i u oblastima kulture, obrazovanja, sporta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...