Bliži se kraj saradnje sa Adidasom posle 77 godina

Nemačka fudbalska reprezentacija u opremi Nike od 2027. godine

EUFirme u fokusuVesti

22.3.2024 11:17 Autor: Vladimir Jokanović 0

Nemačka fudbalska reprezentacija u opremi Nike od 2027. godine Nemačka fudbalska reprezentacija u opremi Nike od 2027. godine
Fudbalski savez Nemačke (DFB) saopštio je u četvrtak da će kompanija Nike postati novi glavni dobavljač opreme za sve nacionalne fudbalske timove od 2027.... Nemačka fudbalska reprezentacija u opremi Nike od 2027. godine

Fudbalski savez Nemačke (DFB) saopštio je u četvrtak da će kompanija Nike postati novi glavni dobavljač opreme za sve nacionalne fudbalske timove od 2027. godine, nakon potpisivanja sedmogodišnjeg ugovora sa najvećim svetskim proizvođačem sportske opreme.

Nike će zameniti Addidas na mestu sponzora nemačke fudbalske reprezentacije, posle jednog od najdugovečnijih partnerstava u sportu. Biće to prvi put od 1950 godine da nemački reprezentativci neće nositi opremu Adidasa, prenosi Financial Times.

Komentarišući promenu sponzorstva, nemački ministar ekonomije Robert Habek (Robert Habeck) rekao je u izjavi za DPA da „teško može da zamisli nemački komplet bez tri pruge“, navodeći da je to deo nemačkog identiteta.

DFB je saopštio da je Nike dao „daleko najbolju finansijsku ponudu“ i da se takođe obavezao da će podržati amaterski i masovni sport, kao i ženski fudbal u Nemačkoj. Američka kompanija saopštila je da joj je cilj da „nemački tim postane globalni brend, a da nemački sportisti budu globalni heroji“.

DFB nije otkrio finansijske uslove posla. Fudbalski savez je saopštio da je njegov tender bio „transparentan i nediskriminatorski“, kao i da je zahvalno što se suočava sa „finansijski stabilnom budućnosšću“, zahvaljujući podršci na koju se obavezao Nike.

Adidas je saopštio da ga je DFB obavestio da će imati novog dobavljača od 2027. godine. Iz finansijske perspektive, odluka o promeni sponzora neće imati trenutni uticaj na Adidas, jer važeći ugovor pokriva ovogodišnje Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Nemačka, kao i Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...