U planu obnova 41 frekventnog koridora

Nemačka planira revitalizaciju železničke mreže do 2031.

EUVesti

15.7.2024 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka planira revitalizaciju železničke mreže do 2031. Nemačka planira revitalizaciju železničke mreže do 2031.
Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) je rekao da država kompletnu revitalizaciju nacionalne železničke mreže može da završi do 2031. „Sve je dobro... Nemačka planira revitalizaciju železničke mreže do 2031.

Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) je rekao da država kompletnu revitalizaciju nacionalne železničke mreže može da završi do 2031.

„Sve je dobro pripremljeno, građevinska industrija ima kapaciteta, materijal je tu. Nema, dakle, ni jednog razloga da to ne uspe“, rekao je Vising za Deutschlandfunk, a prenosi DPA.

Međutim, upravo je građevinska industrija nedavno izrazila sumnju da je tako obimna sanacija izvodljiva prema planu: da se u narednim godinama revitalizuje 41 frekventan železnički koridor.

Početak projekta označava i početak radova na visokofrekventnoj trasi Frankfurt-Manhajm, koja će od 11h svake noći do jutra biti zatvorena.

„Ta linija … je poput začepljene žile kucavice u organizmu. To će sada biti zaustavljeno, sanirano i onda će sistem bolje funkcionisati“, rekao je Vising.

Do sredine decembra biće modernizovane šine, kontaktna mreža, signalni uređaji, skretnice, nadvožnjaci i stanice.

Vising je ocenio da je proteklih godina država premalo ulagala u održavanje železnice. Nasuprot tome, rekao je, sadašnja vlada planira „istorijske inveticije“.

„Mi smo linije finansiranja znatno proširili, do iznosa od plus 27 milijardi evra. Ipak, na kraju će biti potrebno još novca“, rekao je ministar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.