NEMAČKA PRIVREMENO SMANJUJE PDV I DAJE JEDNOKRATNU POMOĆ RODITELJIMA Po 300 evra za svako dete

EUVesti

12.6.2020 14:17 Autor: Ljiljana Begović 0

NEMAČKA PRIVREMENO SMANJUJE PDV  I DAJE JEDNOKRATNU POMOĆ RODITELJIMA Po 300 evra za svako dete NEMAČKA PRIVREMENO SMANJUJE PDV  I DAJE JEDNOKRATNU POMOĆ RODITELJIMA Po 300 evra za svako dete
Nemačka vlada je pristala da privremeno smanji porez na dodatnu vrednost i da roditeljima dodeli jednokratnu pomoć u iznosu od po 300 evra za... NEMAČKA PRIVREMENO SMANJUJE PDV  I DAJE JEDNOKRATNU POMOĆ RODITELJIMA Po 300 evra za svako dete

Nemačka vlada je pristala da privremeno smanji porez na dodatnu vrednost i da roditeljima dodeli jednokratnu pomoć u iznosu od po 300 evra za svako dete u sklopu paketa ekonomske pomoći vrednog 130 milijardi evra, izjavio je viši zvaničnik vlade.

Najveća ekonomija u Evropi pretpela je težak udarac nakon što su mnoge kompanije u martu morale da uvedu restriktivne mere zbog korona virusa.

Vlada kancelarke Angele Merkel pristala je na posebnoj sednici da smanjenje PDV bude sa sadašnjih 19 na 16 posto, počev od 1. jula do 31. decembra za sve proizvode, što će koštati vladu oko 20 milijardi evra.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Obe mere su u sklopu šireg paketa koje je nemačka vlada već najavila i za koju je institut DIW naveo da bi mogao povećati ekonomsku proizvodnju u najvećoj evropskoj ekonomiji za 1,3 postotna boda i ove i sledeće godine.

Nemačko ministarstvo finansija saopštilo je da je nemačka vlada takođe odobrila nacrt zakona o izmeni poreza na motorna vozila. Od početka 2021. automobili sa većom emisijom CO2 biće više oporezovani nego oni sa nižom emisijom.

Nemački ministar finansija Olaf Šolc (Olaf Scholz) razmatra mogućnost pozajmljivanja dodatnih 50 milijardi evra za finansiranje Berlinskog paketa podsticaja, rekao je visoki zvaničnik agenciji Reuters koji je želeo da ostane  anoniman, prenosi Klix.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...