sve manja tačnost voznog reda

Nemačka železnička infrastruktura delom najstarija u zapadnoj Evropi

InfrastrukturaU fokusuVesti

19.8.2024 14:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nemačka železnička infrastruktura delom najstarija u zapadnoj Evropi Nemačka železnička infrastruktura delom najstarija u zapadnoj Evropi
Zastarela železnička infrastruktura u Nemačkoj svakodnevno testira strpljenje putnika. Šef kompanije koja unutar Nemačke železnice (DB) vodi brigu o pružnoj mreži kaže da je... Nemačka železnička infrastruktura delom najstarija u zapadnoj Evropi

Zastarela železnička infrastruktura u Nemačkoj svakodnevno testira strpljenje putnika. Šef kompanije koja unutar Nemačke železnice (DB) vodi brigu o pružnoj mreži kaže da je domaća infrastruktura najstarija u zapadnoj Evropi.

„Nemačka ima najstarije signalne kutije u zapadnoj Evropi“, rekao je za Süddeutsche Zeitung direktor filijale DB Infrago, Filip Nagl (Philipp Nagl). „Proteklih decenija premalo je uloženo u obnavljanje“, prenela je njegove reči agencija DPA.

Početak renoviranja ove godine će, prema njegovim rečima, zaustaviti propadanje i pokrenuti suprotan trend.

Bilo je i vreme, nastavio je Nagl, jer preopterećena i na mnogim mestima zastarela pružna mreža već godinama primetno usporava železnički saobraćaj.

Tačnost u transportu na dugim linijama je u prvoj polovini spala na samo 62,7 odsto – oko sedam procentnih poena manje nego u prvih šest meseci 2023.

Generalna obnova železničke mreže kroz četrdesetak projekata trebalo bi da bude gotova 2031.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.