Deutsche Bahn i cela ekonomija trpe negativne posledice

Nemačke mašinovođe započele treći talas štrajka

EUU fokusuVesti

2.9.2021 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačke mašinovođe započele treći talas štrajka Nemačke mašinovođe započele treći talas štrajka
Nemačke mašinovođe pojačale su danas svoje štrajkačke aktivnosti, parališući veliki deo putničkog železničkog saobraćaja zbog spora oko iznosa zarada u narednom periodu, uprkos novoj... Nemačke mašinovođe započele treći talas štrajka

Nemačke mašinovođe pojačale su danas svoje štrajkačke aktivnosti, parališući veliki deo putničkog železničkog saobraćaja zbog spora oko iznosa zarada u narednom periodu, uprkos novoj ponudi uprave Deutsche Bahna.

Treći po redu i najduži štrajk u aktuelnom sporu vezanom za zarade, počeo je u sredu popodne prekidom teretnog saobraćaja, a od jutros je proširen i na punički železnički prevoz, javlja agencija Reuters. Štrajk bi trebalo da traje do utorka, odnosno punih pet dana.

Sindikat mašinovođa GdL, koji je u avgustu održao obustave rada u dva navrata, traži povećanje plata za mašinovođe od 3,2 odsto i jednokratnu isplatu bonusa od 600 evra zbog ublažavanja ekonomskih posledica korona virusa I rada tokom pandemije.

Deutsche Bahn je kasno sinoć ponudio isplatu bonusa i skraćenje roka trajanja kolektivnog ugovora. Očekuje se da će sindikat železničkih radnika i Deutsche Bahn tokom dana izaći pred javnost sa novim saopštenjima.

  • Lolek

    18.2.2022 #1 Author

    Nemci Francuzi svuda u svetu se bune samo nas GSP idealne uslove

    Odgovori

  • Lolek

    19.4.2022 #2 Author

    Mogu da dodju kod nas da voze Sokola

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...