Železnički zastoj pravi velike logističke i finansijske probleme

Deutsche Bahn pozvao mašinovođe da prekinu štrajk i nastave pregovore o zaradama

EUVesti

12.8.2021 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Deutsche Bahn pozvao mašinovođe da prekinu štrajk i nastave pregovore o zaradama Deutsche Bahn pozvao mašinovođe da prekinu štrajk i nastave pregovore o zaradama
Nemački železnički prevoznik Deutsche Bahn pozvao je svoje mašinovođe da prekinu štrajk koji ulazi u treći dan i koji je ozbiljno poremetio putnički i... Deutsche Bahn pozvao mašinovođe da prekinu štrajk i nastave pregovore o zaradama

Nemački železnički prevoznik Deutsche Bahn pozvao je svoje mašinovođe da prekinu štrajk koji ulazi u treći dan i koji je ozbiljno poremetio putnički i teretni saobraćaj širom zemlje.

Štrajk, koji su najpre započeli vozači teretnih vozova u utorak uveče, i koji bi trebalo da se završi u petak rano ujutru, prouzrokovao je zastoj hiljada redovnih železničkih kompozicija širom zemlje. Međutim, oko 20 do 30 odsto lokalnih vozova na duge relacije i dalje je u funkciji, prenosi Tanjug.

Sindikat mašinovođa GDL najavio je štrajk nakon neuspešnih pregovora sa upravom matične kompanije.

GDL zahteva povećanje plata za oko 3,2 odsto i jednokratni bonus za korona virus od 600 evra.

Kompanija Deutsche Bahn je saopštila da je njen stav o platama „prilično blizak“ sindikalnom, pozivajući još jednom članove sindikata da se vrate za pregovarački sto.

„Apelujemo na GDL da prekine štrajkove i vrati se odgovornom rešenju“, izjavio je portparol kompanije Akim Štraus (Achim Strauss)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...