Plan Socijaldemokratske partije

Neophodno novo zaduživanje Nemačke

EUVesti

23.9.2021 12:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neophodno novo zaduživanje Nemačke Neophodno novo zaduživanje Nemačke
Za Nemačku je novo zaduživanje neophodno, smatra liderka Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), za koju istraživanja pred parlamentarne izbore u nedelju kažu da ima najveći... Neophodno novo zaduživanje Nemačke

Za Nemačku je novo zaduživanje neophodno, smatra liderka Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), za koju istraživanja pred parlamentarne izbore u nedelju kažu da ima najveći broj pristalica, Saskija Esken (Saskia Esken).

Ona je za Welt izjavila da trenutno postoji zastoj investicija u mnogim oblastima, te da se javila potreba za napredovanjem u sferi digitalizacije, zbog čeka je novo zaduživanje države neizbežno.

Prema rečima Saskije Esken, za investiranje u obrazovanje, zaštitu životne sredine, zdravstvo, digitalizaciju i socioekonomski razvoj Nemačka će morati što pre da uzme kredite.

Prema planovima SPD, Nemačka bi u narednih deset godina trebalo da svake godine stavi na raspolaganje 50 milijardi evra za investicije, javlja Tanjug.

Esken smatra da to mora biti prioritet, i ispred uravnoteženog budžeta.

Kako navodi, za nju namera konzervativnih partija CDU i CSU da se država ne zadužuje narednih godina deluje „kao vudu magija“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...