Milion evra za program regenerativne poljoprivrede do kraja 2024. godine

Nestlé Srbija značajno povećala kapacitet proizvodnje Thomy proizvoda

SrbijaVesti

20.9.2024 14:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nestlé Srbija značajno povećala kapacitet proizvodnje Thomy proizvoda Nestlé Srbija značajno povećala kapacitet proizvodnje Thomy proizvoda
Kompanija Nestlé Srbija svečano je obeležila početak rada nove proizvodne linije za Thomy proizvode u svojoj fabrici u Surčinu. Potpuno automatizovanu liniju za punjenje... Nestlé Srbija značajno povećala kapacitet proizvodnje Thomy proizvoda

Kompanija Nestlé Srbija svečano je obeležila početak rada nove proizvodne linije za Thomy proizvode u svojoj fabrici u Surčinu.

Potpuno automatizovanu liniju za punjenje dojpak kesica, pakovanje kutija i paletiziranje, dva i po puta većeg kapaciteta naspram trenutne, svečano je otvorio kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i Thomy ambasador Bogdan Bogdanović.

Renata Matusinović, izvršna direktorka kategorije hrane za Nestlé jugoistočni evropski region, zahvalila je svetski slavnom košarkašu na saradnji kojom se ova kompanija ponosi i istakla značaj ove investicije, saopštio je Nestlé po puštanju u rad nove proizvodne linije.

Zahvaljujući novoj liniji koja izbacuje 100 kesica u minuti, umesto dosadašnjih 40, Thomy proizvodi iz Surčina biće prisutni na još većem broju evropskih tržišta. Reč je o investiciji kojom nastavljamo da modernizujemo domaću prehrambenu industriju i jačamo izvoz. Nova linija radiće sa folijom namenjenom za reciklažu i za Nestlé je mnogo više od same investicije u proizvodnju – ona je i odraz naše posvećenosti lokalnoj zajednici i očuvanju resursa za buduće generacije. Thomy proizvodi su simbol te posvećenosti, jer dolaze od lokalnih sastojaka i predanog rada naših partnera“, istakal je Renata Matusinović.

Renata Matusinović, Bogdan Bogdanović, Slobodan šarenac / Foto: Biznis.rs

Naš košarkaški as, čiji se lik i potpis nalaze na kesicama Thomy majoneza, pridružio se predstavnicima medija i zaposlenima u Nestlé fabrici u Surčinu i poručio da se uspeh gradi kroz saradnju i kvalitet, bilo da je reč o sportskoj karijeri ili proizvodnji hrane.

Nestlé, inače, kroz svoj program regenerativne poljoprivrede, koji u Srbiji sprovodi od 2021. godine, blisko sarađuje s lokalnim dobavljačima kako bi pomogli da zemlja – ključni resurs u proizvodnji hrane – ostane zdrava i plodna i za buduće generacije, saopštila je kompanija.

Regenerativne prakse sprovode se uz podršku Nestléa na oko 6.400 hektara srpskih oranica, a u ovaj program će se do kraja 2024. godine uložiti milion evra.

Osim što pomažu u očuvanju plodnosti zemljišta i biodiverziteta, prakse poput plitkog oranja, pošumljavanja, korišćenja organskog đubriva i sadnje pokrovnih useva takođe pomažu u smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

  • meli77

    20.9.2024 #1 Author

    Thomy majonez je uvek bio poznat super što sada 100 komada za minut se dobija i tako će biti još poznatiji

    Odgovori

  • Dux011

    20.9.2024 #2 Author

    Thomy je najbolji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.