još traje prijavljivanje zaposlenih za odlazak u inostranstvo

Neuspeh pregovora o statusu radnika Fiata u Kragujevcu, od petka protesti

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

16.6.2022 11:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Neuspeh pregovora o statusu radnika Fiata u Kragujevcu, od petka protesti Neuspeh pregovora o statusu radnika Fiata u Kragujevcu, od petka protesti
Pregovori u okviru radne grupe za Fiatove radnike su propali i mi od sutra krećemo u proteste i blokade, rekao je u četvrtak agenciji... Neuspeh pregovora o statusu radnika Fiata u Kragujevcu, od petka protesti

Pregovori u okviru radne grupe za Fiatove radnike su propali i mi od sutra krećemo u proteste i blokade, rekao je u četvrtak agenciji Beta predstavnik radnika i član pregovaračko tima Đorđe Milojević.

On je kazao da je danas obavešten iz kabineta premijerke Ane Brnabić, od člana radne grupe, da „oni nisu u mogućnosti da izađu sa ponudom na zahteve radnika do utorka“.

Prema rečima Milojevića, rečeno mu je da još traje prijavljivanje radnika za odlazak u inostranstvo i oni ne žele da svojom ponudom „ugroze projekat Fiat“.

„Mi ne želimo da se ovo odugovlači. Nećemo čekati utorak, već ćemo se sutra u 12 časova okupiti ispred zgrade gradske uprave i organizovaćemo blokade“, poručio je Milojević.

Radna grupa je pregovarala o statusu radnika Fiata u kragujevačkoj fabrici automobila zbog prelaska na proizvodnju električnog automobila jer će deo radnika biti višak, a deo treba da ide na rad u inostranstvo u Stellantisovim fabrikama u inostranstvu.

FCA Srbija d.o.o. Kragujevac

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
397.894.424,40 (2020)
Broj zaposlenih:
2.133 (2020)

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fiat Chrysler Automobiles Srbija (FCA) Srbija Saša Ðorđević rekao je da se do utorka 137 radnika prijavilo za rad i inostranstvu, što je uslov da zadrže posao kada Stelantis grupa počne da proizvodi električno vozilo u ovom pogonu.

Rok za prijavljivanje produžen do ponedeljka 20. juna u 13 časova.

  • MARKO7

    16.6.2022 #1 Author

    Pa nek odu preko da rade…

    Odgovori

  • SNEZANA

    17.6.2022 #2 Author

    Ja sam za proteste,ako se njihovi zahtevi ne ispostuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...