Tržište rada će igrati važnu ulogu u odlučivanju o monetarnoj politici ECB

Nezaposlenost u evrozoni u aprilu i dalje niska

EUNovacVesti

1.6.2022 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nezaposlenost u evrozoni u aprilu i dalje niska Nezaposlenost u evrozoni u aprilu i dalje niska
Nezaposlenost u evrozoni u aprilu je i dalje bila na niskim nivoima, odnosno na 6,8 odsto, kako pokazuju zvanični podaci. Broj nezaposlenih u aprilu je... Nezaposlenost u evrozoni u aprilu i dalje niska

Nezaposlenost u evrozoni u aprilu je i dalje bila na niskim nivoima, odnosno na 6,8 odsto, kako pokazuju zvanični podaci.

Broj nezaposlenih u aprilu je bio isti kao u martu, ispod 8,2 odsto, koliko je zabeleženo u istom periodu prošle godine. Relativno snažno tržište rada imaće važnu ulogu u razmatranju monetarne politike Evropske centralne banke na sastanku koji će se sledeće nedelje održati u Amsterdamu, piše Financial Times.

Stopa inflacije u evrozoni pokazuje da su cene porasle za 8,1 odsto međugodišnje, a rast je evidentan u kategorijama roba i usluga. Zvaničnici centralne banke se pribojavaju da će zbog zatezanja na tržištu rada u kombinaciji sa visokom inflacijom doći i do rasta plata, gde su pritisci najveći.

Glavni ekonomista u ECB Filip Lejn (Phillip Lane) je izjavio da povećanje kamatnih stopa od 0,25 procentnih poena predstavlja referentnu cifru za upravni savet u predstojećem ciklusu zatezanja monetarne politike, koji će početi u julu.

  • SUNCOKRET

    1.6.2022 #1 Author

    Skocice lkamate a i cene će nastaviti da rastu.

    Odgovori

  • MARKO7

    2.6.2022 #2 Author

    Po mom mišljenu je zbog toga jet ljudi ne žele da rade…

    Odgovori

  • SNEZANA

    2.6.2022 #3 Author

    Kod nas je izgleda najveca.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.6.2022 #4 Author

    Mislim da je kod nas procenat mnogo veci…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...