NIS DELI DIVIDENDE Ukupno 4,4 milijarde dinara

NovacSrbijaVesti

30.6.2020 16:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NIS DELI DIVIDENDE Ukupno 4,4 milijarde dinara NIS DELI DIVIDENDE Ukupno 4,4 milijarde dinara
Skupština akcionara NIS a.d. Novi Sad donela je odluku o raspodeli dobiti za 2019. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva,... NIS DELI DIVIDENDE Ukupno 4,4 milijarde dinara

Skupština akcionara NIS a.d. Novi Sad donela je odluku o raspodeli dobiti za 2019. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva, navodi se u saopštenju.

Na osnovu ove odluke NIS će akcionarima na ime dividende isplatiti oko 4,4 milijarde dinara odnosno 27,14 dinara po akciji bruto. Ovo je osma godina zaredom u kojoj će NIS na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2019. godini iznosila je 17,7 milijardi dinara.

Pravo na dividendu za 2019. godinu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na 20. jun 2020. godine.

Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...