u narednom periodu očekuju sjajne brojke

NLB Grupa zabeležila rast profita od 74 odsto u odnosu na prethodni kvartal

BankeEURegionVesti

13.5.2023 14:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

NLB Grupa zabeležila rast profita od 74 odsto u odnosu na prethodni kvartal NLB Grupa zabeležila rast profita od 74 odsto u odnosu na prethodni kvartal
Investitore je u četvrtak razveselila objava izvrsnih poslovnih rezultata NLB-a u prvom kvartalu ove godine. NLB Grupa je u ovom razdoblju ostvarila dobit nakon... NLB Grupa zabeležila rast profita od 74 odsto u odnosu na prethodni kvartal

Investitore je u četvrtak razveselila objava izvrsnih poslovnih rezultata NLB-a u prvom kvartalu ove godine.

NLB Grupa je u ovom razdoblju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 120,1 miliona evra, što predstavlja rast od 74 odsto u odnosu na prethodni kvartal, piše SEEbiz.

Predsednik Nadzornog odbora Primož Karpe pohvalio je NLB Grupu na odgovoru na izazove i izrazio puno uvjerenje u budući uspjeh kompanije.

Predsednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak takođe je izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima Grupe te istakao važnu ulogu banaka članica NLB Grupe u pružanju stabilnosti i usluga stanovništvu i tvrtkama na svim tržištima. Poslovni rezultati prvog tromesečja ove godine bili su vrlo važni jer su omogućili širem krugu ulagača da se uvere u veoma pozitivne učinke povećanja kamatnih stopa na poslovanje domaće banke.

Slično uspešno poslovanje možemo očekivati i u narednim kvartalima ove godine. Povećane kamatne stope u evrozoni omogućile su NLB-u rast neto kamatnog prihoda od 66 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 179 milijuna eura. Rastu su pridoneli varijabilni krediti stanovništvu i poduzećima te stanja kod centralne banke i banaka, piše SEEbiz.

Pozitivan znak je i rast neto nekamatnog prihoda od 10 odsto u odnosu na prvo tromesečje prošle godine. U poređenju sa istim periodom prošle godine depozitna baza povećana je za 1,2 milijarde evra, od čega fizičke osobe čine 854,4 miliona evra.

Tagovi
BANKE NLB VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...