NOVA AVIO-KOMPANIJA U HRVATSKOJ Čarter prevoznik EFT Airways

BiznisRegionTurizamVesti

8.1.2021 13:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NOVA AVIO-KOMPANIJA U HRVATSKOJ Čarter prevoznik EFT Airways NOVA AVIO-KOMPANIJA U HRVATSKOJ Čarter prevoznik EFT Airways
Hrvatski startup ETF Airways planira da počne da radi ove godine održavanjem čarter letova od jadranske obale do evropskih destinacija, prenosi portal EX-YU Aviation.... NOVA AVIO-KOMPANIJA U HRVATSKOJ Čarter prevoznik EFT Airways

Hrvatski startup ETF Airways planira da počne da radi ove godine održavanjem čarter letova od jadranske obale do evropskih destinacija, prenosi portal EX-YU Aviation.

Kako se navodi, avio-kompanija je registrovana u novembru prošle godine i planira da koristi avion Boeing 737-800. Kompanija je trenutno u procesu zapošljavanja kabinskog osoblja koje će imati sedište u zemlji i inostranstvu.

ETF Airways novi je hrvatski čarter prevoznik koji želi da poboljša povezanost jadranskih gradova s evropskim i drugim destinacijama, saopštili su iz te kompanije.

Hrvatska obala jedno je od najkonkurentnijih tržišta u regionu tokom ljetnih meseci, s brojnim avio-kompanijama koje održavaju sezonske i čarter letove iz Evrope i Bliskog Istoka.

Croatia Airlines
Foto: Printscreen youtube

Inače, Hrvatska je u prošlosti imala brojne čarter i redovne avionske kompanije, svaka s različitim stepenom uspeha. Među njima su Dubrovnik Airline, Anic Airways, Air Adriatic, Air Croatia, Sea Air, Limitless Airways, AWEX Croatia, Libertas Air i European Coastal Airlines, dok avioni kompanija poput Dalmatian i Smile Air nikada nisu ni poleteli.

Kako se ističe, prema sadašnjim podacima, Croatia Airlines će imati najveći udeo raspoloživih kapaciteta sedišta u zemlji i to oko 30 odsto sa ponuđenih oko 1.495.000 sedećih mesta. Slede EasyJet, Lufthansa, Eurowings, Ryanair i British Airways.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...