NOVA FABRIKA “KONTINENTALA” U NOVOM SADU Investicija vredna 140 miliona evra

AutomobiliInvesticijeLifestyleNovacSrbijaVesti

13.1.2021 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NOVA FABRIKA “KONTINENTALA” U NOVOM SADU Investicija vredna 140 miliona evra NOVA FABRIKA “KONTINENTALA” U NOVOM SADU Investicija vredna 140 miliona evra
Početkom marta nemačka kompanija „Kontinental“ otvara novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu, vrednu 140 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno... NOVA FABRIKA “KONTINENTALA” U NOVOM SADU Investicija vredna 140 miliona evra

Početkom marta nemačka kompanija „Kontinental“ otvara novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu, vrednu 140 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno najmanje 500 radnika, najavljeno je nakon sastanka predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i generalnog direktora kompanije „Kontinental automotiv“ za Srbiju Saše Ćoringe.

„Proširenje poslovanja kompanije ′Kontinental′ u našoj zemlji potvrda je poverenja i dobrog poslovnog ambijenta koji je kreirala naša država, koja je zahvaljujući svojim privrednim potencijalima i rezultatima postala lider u Jugoistočnoj Evropi“, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Mirović.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ćoringa je izjavio da je ponosan što su odlični rezultati Centra za istraživanje i razvoj u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju, dodajući da je to pokazatelj da je Srbija zemlja u kojoj dominiraju nauka i znanje.

Inače, „Kontinental grupa“ osnovana je 1871. godine u Nemačkoj i jedan je od svetskih lidera u auto-industriji, navedeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...