Saradnja EBRD i 3 Banke

Nova kreditna linija od 10 miliona evra u fokusu ima mikro preduzeća van Beograda

PreduzetnikSrbijaVesti

26.7.2022 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nova kreditna linija od 10 miliona evra u fokusu ima mikro preduzeća van Beograda Nova kreditna linija od 10 miliona evra u fokusu ima mikro preduzeća van Beograda
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i 3 Banka potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 10 miliona evra za finansiranje malih preduzeća,... Nova kreditna linija od 10 miliona evra u fokusu ima mikro preduzeća van Beograda

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i 3 Banka potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 10 miliona evra za finansiranje malih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrednika u Srbiji u domaćoj valuti.

Kako je saopštila EBRD, oko 75 odsto kreditne linije namenjeno je finansiranju klijenata van beogradskog regiona, prenosi Beta.

Regionalni direktor EBRD i šef njene kancelarije u Srbiji Mateo Kolanđeli (Matteo Colangeli) izjavio je da je zajednički cilj obe banke da obezbede pristup finansiranju za mikro preduzeća koje će im omogućiti da uvećaju svoje poslovanje i postanu konkurentnija.

3 Banka (bivša Opportunity banka) je, po rečima predsednika njenog izvršnog odbora Vladimira Vukotića, u protekle dve decenije, odobrila oko 300.000 kredita i doprinela otvaranju oko 60.000 radnih mesta.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji sa uloženih više od 7,3 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...