Vučić ocenio poslednju havariju kao najtežu

Novi čovek na čelu EPS-a za nekoliko dana

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

13.1.2022 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi čovek na čelu EPS-a za nekoliko dana Novi čovek na čelu EPS-a za nekoliko dana
„Za nekoliko dana doći će novi čovek na čelo EPS-a“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS i ocenio da je... Novi čovek na čelu EPS-a za nekoliko dana

„Za nekoliko dana doći će novi čovek na čelo EPS-a“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS i ocenio da je poslednju havariju u EPS-u kao najtežu.

„Ljudi u Srbiji su videli pred Novu godinu kada sam govorio o teškoj energetskoj situaciji, a svi u Evropi su ćutali. Znao sam da će nam biti potrebno više novca i Srbija je za to spremna“, podsetio je Vučić.

Kaže da je cena električne energije u Nemačkoj u ovoj godini porasla više nego ikada, da megavat sat košta 150 evra.

„Troškovi prosečnog domaćinstva porasli su 74 odsto. Nemačka vlada gleda kako će da izađe na kraj sa time. Danas je u Srbiji proizvedeno 108.000 megavat sati, od toga 61.000 kroz termoelektrane, 41.000 kroz hidroelektrane“, preneo je Vučić.

On navodi da je potrošnja radnim danima ogromna, a uvoz je 13,5 odsto, što je prema njegovim rečima, ne računajući Bugarsku i Mađarsku, koje imaju nuklearke, ubedljivo najmanje u regionu.

Kako je naveo, mnogo novca je potrošeno zato što je cena električne energije porasla.

„Mi to plaćamo dobro, plaća Vlada Srbije jer imamo dobru finansijsku situaciju. Vlada, po pitanju zaduživanja stoji perfektno“, zaključio je Vučić.

Kako je rekao, poslednja havarija u EPS-u je najteža.

„Mi bismo uvozili struju svakako. Ima tu i naše greške, nedovoljnih ulaganja iako je novac postojao. Mora da se češće čisti granje, da se ulaže u nove bandere. To smo sve mogli bolje da uradimo. Neko bi rekao da se tragedija dogodila u Srbiji, a ja ovo posmatram kao tragediju unutar vlasti, jer smo mogli mnogo bolje. Grčić verovatno smatra ministarku Mihajlović krivcem za svoj odlazak, ona smatra njega krivim“, ocenio je Vučić.

  • IKA

    14.1.2022 #1 Author

    Dovedite nekog strucnjaka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...