U izveštaju Centralne banke Bosne i Hercegovine pobrojani poslovni subjekti iz svih delatnosti

Novi rast broja firmi u blokadi

PreduzetnikRegionVesti

2.6.2021 08:24 Autor: Ljiljana Begović 0

Novi rast broja firmi u blokadi Novi rast broja firmi u blokadi
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata. U novom izveštaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa... Novi rast broja firmi u blokadi

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata.

U novom izveštaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH, navedeno je da su u BiH blokirana 98.203 računa poslovnih subjekata, kao i da 53.415 firmi ima blokiran najmanje jedan račun.

Od početka 2021. godine broj blokiranih računa poslovnih subjekata porastao je za oko 1.800, a broj firmi koje imaju blokiran bar jedan račun za oko 1.160.

Rad u kancelariji
Foto: Pexels.com

U novom izveštaju Centralne banke Bosne i Hercegovine, nalaze se poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mesne zajednice, opštine, sportski savezi.

U prvom izveštaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u ovoj zemlji iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Prema statistici iz izveštaja CBBiH, koji je javno dostupan i na zvaničnom internet portalu banke, vidi se da je do 2004. godine bio registrovan tek 1.851 blokirani račun, a da je apsolutno rekordna bila 2018. godina, sa 29.292 blokada. Tokom 2020. godine blokiran je ukupno 4.061 poslovni račun u Bosni i Hercegovini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...