Podrška porodicama da reše stambeno pitanje

Novi Sad jeftino prodaje 25 gradskih stanova

NekretnineNovacSrbijaVesti

17.5.2021 16:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Novi Sad jeftino prodaje 25 gradskih stanova Novi Sad jeftino prodaje 25 gradskih stanova
Novi Sad je raspisao javni poziv za kupovinu 25 stanova u javnoj svojini grada po ceni od 98.917,76 dinara, odnosno oko 845 evra po... Novi Sad jeftino prodaje 25 gradskih stanova

Novi Sad je raspisao javni poziv za kupovinu 25 stanova u javnoj svojini grada po ceni od 98.917,76 dinara, odnosno oko 845 evra po metru kvadratnom. Program je osmišljen kao vid stambene podrške licima koji na tržištu ne mogu za sebe i svoju porodicu da reše stambeno pitanje.

Tačnu cenu je odredila Stambena agencija Novog Sada. Ona se pozvala na Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, koji predviđa formiranje cene na osnovu na osnovu troškova izgradnje ili pribavljanja stanova i kuća.

Za prodaju je ukupno opredeljeno 25 stanova – sedam za dvočlano, osam za tročlano, šest za četvoročlano i četiri stana za petočlano domaćinstvo. Prema informacijama iz javnog poziva, nekretnine se nalaze u gradskoj četvrti Novo naselje, u Ulici Momčila Tapavice bez broja.

Postupak će sprovesti Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini, kojoj se zahtev može predati 30 dana od raspisivanja javnog poziva.

Izvršni direktor novosadske agencije za nekretnine Solis, Dragan Rabatić je za Biznis.rs naveo da se prosečna cena kvadrata novogradnje u Novom Sadu kreće između 1.250 i 2.250 evra, a kod polovnih stanova raspon cena ide od 800 do 1.500 evra.

Bez obzira kakav stan je u pitanju, cena je ispod proseka cene koja se postiže na tržištu u ovom trenutku“, izjavio je Rabatić komentarišući ponudu koju je raspisao grad.

U Novom Sadu, dodao je on, lokacija je sve ređe presudna za cenu stanova.

Određene mikrolokacije u Novom Sadu postaju tražene, iako su dislocirane od centra. Samim tim što su tražene, one imaju visoku cenu. Novi Sad kao tržište dobija neku novu fizionomiju i cene novogradnje, bez obzira na lokaciju, ako pružaju kvalitet stanovanja i života na toj lokaciji, pa mogu da postignu visoke cene iako nisu u centru grada“, objasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, građani koji su zainteresovani za ponudu ne mogu tražiti od agencije da ih zastupa, jer je za tako nešto potreban ugovor sa vlasnikom, u ovom slučaju sa gradom. Međutim, ako to žele, mogu se obratiti agentima za savet.

Imamo tačna saznanja šta se dešava na tržištu, tako da komunikacija sa nama može svakom klijentu, pogotovo kupcu, dati pravu sliku i da mu pomogne u odluci da shvati da li je nešto povoljno ili nije“, naveo je Rabatić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...