dobitnici ovog sertifikata beleže i do 40 odsto veću prodaju

Novih 30 proizvoda dobilo žig „Čuvarkuća“

Moja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

25.11.2021 17:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novih 30 proizvoda dobilo žig „Čuvarkuća“ Novih 30 proizvoda dobilo žig „Čuvarkuća“
Novih 30 proizvoda tekstilne, građevinske, pehrambene industrije, kao i iz sektora veterine, danas je dobilo pravo na žig „Čuvarkuća“ koji potvrđuje kvalitet, domaće poreklo... Novih 30 proizvoda dobilo žig „Čuvarkuća“

Novih 30 proizvoda tekstilne, građevinske, pehrambene industrije, kao i iz sektora veterine, danas je dobilo pravo na žig „Čuvarkuća“ koji potvrđuje kvalitet, domaće poreklo i poverenje potrošača, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Među buduće „Čuvarkuće“, upisali su se proizvodi jagodinskih kompanija „Budućnost Pet“ i „Juhor“, zatim „Moravacem“, Popovac, „Nektar“ Bačka Palanka i Veterinarskog zavoda Subotica.

Pravo na žig prvi put su dobili proizvodi – firme „Budućnost Pet“ jednog od 52 licencirana preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a njihovi radnici angažovani su i u Lazarevcu, Aleksincu i Kragujevcu.

Nemanja Jovanović iz Udruženja za tekstil Privredne komore Srbije je rekao da 12 proizvoda koji će za sada nositi žig “Čuvarkuće“ nisu samo potvrda kvaliteta već i dokaz kompanije koja brine o najugroženijim kategorijama društva.

Pravo na žig „Čuvarkuća“ prvi put je dodeljeno i u sektoru veterinarske farmaceutike Veterinarskom zavodu Subotica za devet vrsta vakcina za životinje.

Projekat PKS „Stvarano u Srbiji“ pokrenut je sredinom juna 2020. godine, a da je uspeo potvrdili su i potrošači svojim izborom da sve češće kupuju domaće. Proizvodi sa znakom „Čuvarkuća“, naime, beleže rast prodaje i do 40 odsto, navode u PKS.

Među nosiocima žiga su mikro, srednji i veliki privredni subjekti od zanatskih radnji do multinacionalnih kompanija.

Preovlađuju proizvodi prehrambene industrije, ali sve je više „Čuvarkuća“ i u drugim oblastima od farmacije do građevine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...