Novi berzanski rekord

Nvidia uvećala tržišnu vrednost za 277 milijardi dolara u jednom danu

Vesti

23.2.2024 10:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nvidia uvećala tržišnu vrednost za 277 milijardi dolara u jednom danu Nvidia uvećala tržišnu vrednost za 277 milijardi dolara u jednom danu
Dnevni porast tržišne kapitalizacije kompanije Nvidia oborio je istorijski rekord, nadmašivši tako prethodnog rekordera, Meta Platforms. Track all markets on TradingView Akcije američkog proizvođača... Nvidia uvećala tržišnu vrednost za 277 milijardi dolara u jednom danu

Dnevni porast tržišne kapitalizacije kompanije Nvidia oborio je istorijski rekord, nadmašivši tako prethodnog rekordera, Meta Platforms.

Akcije američkog proizvođača čipova skočile su u četvrtak za 16 odsto nakon objave sjajnih poslovnih rezultata, te povećale tržišnu kapitalizaciju za oko 277 milijardi dolara, približivši njegovu ukupnu tržišnu vrednost ovog IT giganta na blizu dva biliona dolara.

„Kompanija bukvalno kao da štampa novac u ovom trenutku“, rekla je Stejsi Razgon (Stacy Rasgon), analitičarka u Sanford C. Bernstein Co. „A izgledi za nastavak rasta odavde i dalje izgledaju solidno”, preneo je njen komentar Bloomberg.

Pored objave prihoda i dobiti iznad očekivanja, proizvođač čipova je takođe dao smernice rasta za naredni period, vođene potražnjom za čipovima za veštačku inteligenciju kod svojih najvećih kupaca, uključujući kompanije Microsoft i Meta.

Nvidia je nadmašila visoka očekivanja, prema analitičaru Morgan Stanleya, Džozefu Muru (Joseph Moore). „Nikada nismo videli povećanje od dve milijarde dolara više u odnosu na kvartalne prognoze sve dok Nvidia to nije učinila pre nekoliko kvartala, ali je to za nju od tada postalo rutina tokom naleta u tražnji veštačke inteligencije“, napisao je Mur.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...