Cilj je povećanje finansijske pismenosti

Obeležavanje svetske i evropske nedelje novca

BankeEUNovacSrbijaSvetVesti

21.3.2022 19:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Obeležavanje svetske i evropske nedelje novca Obeležavanje svetske i evropske nedelje novca
Nacionalna udruženja banaka organizuju brojne aktivnosti u okviru Svetske i evropske nedelje novca, u cilju poboljšanja finansijske pismenosti i dizanja svesti o njenom značaju.... Obeležavanje svetske i evropske nedelje novca

Nacionalna udruženja banaka organizuju brojne aktivnosti u okviru Svetske i evropske nedelje novca, u cilju poboljšanja finansijske pismenosti i dizanja svesti o njenom značaju. Pored banaka, aktivnostima se pridružuju i druge institucije širom sveta, u okviru Svetske i evropske nedelje novca, koja ove godine traje od 21. do 27. marta.

Udruženje banaka Srbije, u saradnji sa bankama, osmi put organizuje Svetsku i evropsku nedelju novca u Srbiji, koju će obeležiti prigodnim aktivnostima u formi radionica, okruglih stolova i predavanja za različite ciljne grupe i učenike svih uzrasta.

Između ostalog, projekat „Evropski kviz novca“, koji prati ciljeve Svetske i evropske nedelje novca, održaće se 14. aprila 2022. godine od 14.30 časova. Udruženje banaka Srbije je aktivno učestvovalo u kreiranju ovog projekta, zajedno sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka, kao i u njegovoj realizaciji u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učenici sedmog i osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, odnosno svi učenici koji u trenutku takmičenja imaju 13, 14 ili 15 godina, imaće priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odvijati putem online platforme Kahoot!

Udruženje banaka Srbije će nagraditi tri prvoplasirana učenika i njihove nastavnike – mentore, a dva prvoplasirana učenika biće pozvana na finale Evropskog kviza novca koje će se održati online 10. maja.

  • GOCA BG

    21.3.2022 #1 Author

    Videcemo koliko su nasa deca spremna,svakako zanimljiva tema…

    Odgovori

  • NATI29

    22.3.2022 #3 Author

    Zanimljiv projekat

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.3.2022 #4 Author

    Nisam sigurna da deca tog uzrasta mogu znati mnogo o novcu.

    Odgovori

  • Anna

    22.3.2022 #5 Author

    Vrlo interesantno. I svakako, videćemo šta naši mladi znaju o novcu štednji finansijama uopšte.

    Odgovori

  • Vockica

    22.3.2022 #6 Author

    Zanimljiva nedelja i super za učenike što mogu da učestvuju

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    22.3.2022 #7 Author

    finansijska pismenost je neophodna ali u ovim uslovima i sa ovakvim standardom treba ulagati u obrazovanje mladih u svim oblastima

    Odgovori

  • Lelica

    22.3.2022 #8 Author

    Interesantan projekat.

    Odgovori

  • VERA

    22.3.2022 #9 Author

    Dobro bi bilo da se ucenici polako obrazuju i uce kako dabpravilno rasolazu novcem.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...