OBILAZNICA OKO BEOGRADA DO KRAJA GODINE Urbanističkim planovima biće pokriveno 70 odsto prestonice

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

30.11.2020 18:01 Autor: Marija Jovanović 2

OBILAZNICA OKO BEOGRADA DO KRAJA GODINE Urbanističkim planovima biće pokriveno 70 odsto prestonice OBILAZNICA OKO BEOGRADA DO KRAJA GODINE Urbanističkim planovima biće pokriveno 70 odsto prestonice
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su više planova detaljne regulacije i odluke o njihovoj izradi, a kako je na sednici rečeno, do kraja godine... OBILAZNICA OKO BEOGRADA DO KRAJA GODINE Urbanističkim planovima biće pokriveno 70 odsto prestonice

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su više planova detaljne regulacije i odluke o njihovoj izradi, a kako je na sednici rečeno, do kraja godine urbanističkim planovima biće „pokriveno“ oko 70 odsto teritorije Beograda.

Obilaznica oko Beograda biće završena do kraja godine, kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je na sednici u Skupštini grada Beograda rekao da je obilaznica duga 78 kilometara i da je rađena 30 godina, a samo u poslednjih šest godina gradska vlast uložila je oko 60 odsto ukupnih sredstava u njenu izgradnju.

Foto: Tanjug

Odbornici su, između ostalog, usvojili plan za kompleks nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu čime će biti omogućeno da se ona kompletno završi. Nova autobuska stanica gradiće se na osnovu javno-privatnog partnerstva između Grada Beograda i kompanije BAS, objasnio je Vesić.

Odluka da se autobuska stanica izmesti iz starog dela grada doneta je još 70-ih godina prošlog veka, naveo je zamenik gradonačelnika. Na Gradu je bilo da obezbedi infrastukturu, kazao je on i dodao da se oko autobuske stanice rade pristupne saobraćajnice.  

Odbornici su usvojili i plan detaljne regulacije dela blokova 18a i 69 na Novom Beogradu koji će, prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića doprineti saobraćajnom razrešenju te teritorije i omogućiti nove investicije.

„Reč je o velikoj gradskoj površini koja nije urbanizovana, od mosta Gazela do Ulice Jurija Gagarina“, rekao je Stojčić.

  • Mdx

    5.12.2020 #1 Author

    Vreme je da se nasminka malo nas glavni grad

    Odgovori

  • DIXI

    16.7.2022 #2 Author

    Bice dosta lakse

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...