Država će snositi trošak emitovanja

Očekuje se izdavanje velikog broja korporativnih obveznica od 1. januara

Vesti

24.10.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Očekuje se izdavanje velikog broja korporativnih obveznica od 1. januara Očekuje se izdavanje velikog broja korporativnih obveznica od 1. januara
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da očekuje od 1. januara 2024. godine izdavanje velikog broja korporativnih obveznica koje će izdavati preduzeća. “Od... Očekuje se izdavanje velikog broja korporativnih obveznica od 1. januara

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da očekuje od 1. januara 2024. godine izdavanje velikog broja korporativnih obveznica koje će izdavati preduzeća.

“Od 1. januara 2024. očekujemo izdavanje velikog broja korporativnih obveznica, a država Srbija će podržati tu inicijativu i snosiće trošak emitovanja”, rekao je Mali na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o Predlogu budžeta Srbije za 2024. godinu.

Dodao je da država, prihvatanjem troškova emitovanja korporativnih obveznica, želi da podstakne da preduzeća traže nove izvore finansiranja, a da to nije komercijalna banka, prenosi eKapija.

On je rekao da pravo na kupovinu korporativnih obaveznica imaju pravna i fizička, domaća i strana lica, bez ikakvog ograničenja.

Velika prednost za njih je, kako je rekao, da su kupci državnih obveznica oslobođeni poreza na kapitalnu dobit.

Te obveznice su, prema njegovim rečima, listirane na berzi i likvidne su i kada neko želi da ih proda može to da učini na berzi.

“Na taj način smo podstakli građane Srbije i preduzeća da deo slobodnog novca ulože u ono što im donosi željeni prinos”, rekao je Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...