Direktorka Turističke organizacije Srbije o mogućnostima letovanja u našoj zemlji

Od budžeta zavisi da li će biti još vaučera za odmor u Srbiji

BiznisSrbijaTurizamVesti

16.5.2021 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Od budžeta zavisi da li će biti još vaučera za odmor u Srbiji Od budžeta zavisi da li će biti još vaučera za odmor u Srbiji
Svih 120.000 vaučera za odmor u Srbiji je podeljeno, a direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da će se videti da li će... Od budžeta zavisi da li će biti još vaučera za odmor u Srbiji

Svih 120.000 vaučera za odmor u Srbiji je podeljeno, a direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da će se videti da li će ove godine biti još vaučera, te da to zavisi od republičkog budžeta.

Labović je, gostujući na televiziji K1, istakla da je puno uloženo u turističku infrastrukturu i da su turistički sadržaji daleko bogatiji nego što su nekada bili, te da ovo nije prva godina da se naši građani odlučuju za domaće destinacije.

Po broju noćenja i dalje prednjače Zlatibor i Kopaonik, ali i da je Stara planina prošle godine doživela „bum“, odnosno tada je na ovoj planini zabeležen porast skoro 200 odsto u odnosu na to koliko je bila popunjena prethodnih godina. Labović je dodala da građani posećuju i Taru, Zlatar, Divčibare…

Navela je da su na planinama uglavnom odmarali u zimskom periodu, ali da se sada, zbog mnogo dodatnih sadržaja, turisti i u letnjem periodu sve češće odlučuju za odmor na planinama.

Kada je u pitanju domaći turizam, Labović je navela da su posle planina najposećenije banje i seoski turizam. Izrazila je i nadu da će se, kako se budu popuštale mere protiv korona virusa, steći uslovi i za dolazak stranih turista, te dodala su kulturno-istorijsko nasleđe, bogatstvo prirode i gastronomija glavni razlozi zbog koji stranci odlučuju da posete našu zemlju.

  • Snežana

    17.5.2021 #1 Author

    Bilo bi dobro da ih bude…

    Odgovori

  • Ljilja

    17.5.2021 #2 Author

    Srbija ima mnogo toga da ponudi, ko hoće da putuje po Srbiji, ne trebaju mu vaučeri.
    Svakako je podrška domaćem turizmu uvek dobrodošla, pogotovu seoskom turizmu.

    Odgovori

  • NINICA

    31.8.2022 #3 Author

    Bilo bi odlicno da ih bude !

    Odgovori

  • IVAN

    22.11.2022 #4 Author

    Bilo bi lepo da budu opet vauceri.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...