REKORDNA HAKERSKA UCENA

Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara

Hi-techLifestyleSvetVesti

23.3.2021 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs

Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara
Sajber kriminalci napali su računare koje koriste zaposleni u tehnološkoj kompaniji Acer, tražeći čak 100 miliona dolara otkupnine da bi dekriptovali uređaje i vratili... Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara

Sajber kriminalci napali su računare koje koriste zaposleni u tehnološkoj kompaniji Acer, tražeći čak 100 miliona dolara otkupnine da bi dekriptovali uređaje i vratili sve podatke, prenosi Forbes.

Prema nezvaničnim informacijama, ukoliko Acer pristane da odmah plati otkup, hakeri će se zadovoljiti i sa 50 miliona dolara, odnosno pola prvobitno tražene svote.

Iz kompanije se nisu zvanično oglasili kako bi potvrdili napad, ali se navodi kako su vlastima prijavili “neubičajenu situaciju”, prenosi Bankar.me.

Foto: Pixabay.com

Ukoliko Acer pristane da plati ovih 50 miliona dolara, to će biti najveća otkupnina za sajber kriminal ikada, a prethodni neslavan rekord “drži” kompanija Dairy Farm, od koje je traženo 30 miliona dolara.

Nedavno je i gejming studio CD Projekt Red bio na meti sajber-kriminalaca, kada je sve kulminiralo time što su prodali izvorni kod za Cyberpunk 2077, a ujedno je i odloženo ažuriranje.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.