ODOBREN NOVI PAKET POMOĆI SLOVENAČKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA Za borbu protiv posledica pandemije 550 miliona evra

RegionVesti

30.12.2020 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ODOBREN NOVI PAKET POMOĆI SLOVENAČKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA Za borbu protiv posledica pandemije 550 miliona evra ODOBREN NOVI PAKET POMOĆI SLOVENAČKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA Za borbu protiv posledica pandemije 550 miliona evra
Slovenački parlament usvojio je paket pomoći privredi i građanima u iznosu od 550 miliona evra, prenose slovenački mediji. Zakonom je predviđeno da penzioneri sa... ODOBREN NOVI PAKET POMOĆI SLOVENAČKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA Za borbu protiv posledica pandemije 550 miliona evra

Slovenački parlament usvojio je paket pomoći privredi i građanima u iznosu od 550 miliona evra, prenose slovenački mediji.

Zakonom je predviđeno da penzioneri sa nižim primanjima dobiju dodatak od 300 evra, dok zaposleni kojima plata ne prelazi visinu dve minimalne plate imaju pravo na dodatak od 200 evra na decembarsku platu. Zakonom su takođe predviđene i nadoknade plata zbog gubitka zaposlenja.

Takođe za svako novorođeno dete država će još godinu dana posle kraja epidemije Covid-19 isplaćivati dodatak od 500 evra.

Zakonom su, između ostalog, potvrđeni i dodaci na platu na koje imaju pravo zdravstveni i drugi ključni zaposleni na prvoj liniji borbe sa pandemijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...