Microsoft razvojni centar u Srbiji ponovo okupio studente i srednjoškolce zainteresovane za programiranje

Održano 15. Bubble Cup takmičenje

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

26.9.2022 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Održano 15. Bubble Cup takmičenje Održano 15. Bubble Cup takmičenje
Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) organizovao je 15. po redu Bubble Cup takmičenje u programiranju za studente i srednjoškolce. Ove godine mogućnost da... Održano 15. Bubble Cup takmičenje

Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) organizovao je 15. po redu Bubble Cup takmičenje u programiranju za studente i srednjoškolce. Ove godine mogućnost da učestvuju na jednom od najprestižnijih takmičenja među mladima iz IT struke, koje za cilj ima popularizaciju programiranja, imali su učesnici iz Srbije, saopštili su organizatori takmičenja.

Finale takmičenja održano je za timove u okviru Premijer lige (Premier League) i Rising Stars divizije u Beogradu ovog vikenda. Šesnaest timova, deset u Rising Stars diviziji i šest iz Premijer lige, odmerilo je svoj talenat i poznavanje veština kodiranja tokom veoma uzbudljivog takmičarskog dana. Timovi su se sastojali od najviše tri člana, odnosno tri studenta ili srednjoškolca. Ekipa “RAF Penguins”, odnela je pobedu u kategoriji Premijer lige. 

“Već nekoliko godina smo učesnici finala, a ovog puta je usledila i nagrada. Veoma smo zahvalni na podršci Microsoft razvojnog centra, koja se ne ogleda samo kroz znanja koja dobijamo učešćem u ovom takmičenju, već i kroz podršku i osnaživanje koje su nam pružili da završimo i na nekim internacionalnim takmičenjima na koja bez njihove pomoći nikako ne bismo otišli”, naveo je Aleksa Plavšić iz pobedničke ekipe. 

Rising Stars divizija je ove godine dobila pobednike – ekipu “hgsafdshsdf”. Tom prilikom, njihov predstavnik Mateja Vukelić se zahvalio organizatorima, kao i ostalim učesnicima. 

“Imali smo priliku da učimo nove stvari od mentora, da razmenjujemo znanje sa našim vršnjacima, da ih upoznamo i steknemo neke konekcije koje će nam mnogo značiti za naše buduće karijere”, rekao je Vukelić.

Bubble Cup ove godine obeležava 15 godina postojanja. Od ideje koju je prvobitno pokrenulo svega nekoliko entuzijasta iz Microsoft razvojnog centra Srbija, uz podršku organizacije Petlja, takmičenje godinama postajalo sve značajnije, ne samo za Srbiju već i za region. 

„Bubble Cup godinama unazad predstavlja mesto okupljanja mladih programera koji postižu neverovatne uspehe na brojnim međunarodnim takmičenjima. Ove godine su priliku da nadograde svoje znanje iz programiranja imali talentovani budući stručnjaci iz naše zemlje i zadovoljstvo nam je što su tu mogućnost dobili na takmičenju koje organizuje Microsoft razvojni centar u Srbiji. Veliki broj kvalitetnih učesnika ovog takmičenja potvrđuje potencijal za dalji razvoj informacionih tehnologija koji postoji među mladima u Srbiji, kao i interesovanje za građenje karijera u industriji“, istakao je Aleksandar Cvetić, tehnički direktor Bubble Cup takmičenja i softverski inženjer u MDCS-u. 

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Cilj takmičenja je povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i okupljanje talentovanih mladih programera iz cele zemlje. Do sada je veliki broj finalista takmičenja Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Microsoft razvojnom centru.

Kako bi učesnici mogli da imaju najbolje iskustvo učenja, svake godine organizatori kreiraju Bubble Cup Booklet, koji sadrži detaljno objašnjena rešenja iz finala takmičenja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...