OKO 680 TURISTIČKIH RADNIKA OSTALO BEZ POSLA Matić najavljuje nastavak razgovara sa agencijama

BiznisSrbijaTurizamVesti

3.11.2020 13:37 Autor: Marija Jovanović 3

OKO 680 TURISTIČKIH RADNIKA OSTALO BEZ POSLA Matić najavljuje nastavak razgovara sa agencijama OKO 680 TURISTIČKIH RADNIKA OSTALO BEZ POSLA Matić najavljuje nastavak razgovara sa agencijama
Nisu tačne informacije da su hiljade zaposlenih u turističkim agencijama ostali bez posla, što pokazuju i podaci Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, izjavila je... OKO 680 TURISTIČKIH RADNIKA OSTALO BEZ POSLA Matić najavljuje nastavak razgovara sa agencijama

Nisu tačne informacije da su hiljade zaposlenih u turističkim agencijama ostali bez posla, što pokazuju i podaci Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

„Od izbijanja pandemije do danas bez posla u toj delatnosti ostala je 681 osoba. Posredstvom ministarstva sedam turističkih agencija dobilo je polise osiguranja, a samim tim i licence za rad, dok je njih 18 dobilo ponude osiguranja i njihov odgovor se čeka“, kazala je Matić za TV Prva.

Nematerijalno nasleđe u službi lokalnog razvoja
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, neophodno je da se nastave razgovori između turističkih agencija i ministarstva, pošto se ta delatnost suočava sa velikim gubicima.

„Procenjuje se da su gubici domaće turističke industrije, ali i ugostiteljstva i sektora organizacije događaja oko milijardu evra“, naglasila je Matić i dodala da će prioritet u radu ministarstva biti rad na sanaciji problema izazvanih pandemijom.

„Od 1. januara biće na raspolaganju još turističkih 100.000 vaučera, a radićemo i na turističkoj infrastrukturi”, istakla je ministarka.

  • Lelica

    3.11.2020 #1 Author

    Mnogi ostali bez posla i mnoge agencije se zatvorile.

    Odgovori

  • Snežana

    3.11.2020 #2 Author

    Sve gore od goreg…

    Odgovori

  • Tina

    3.11.2020 #3 Author

    Jeste tesko, ali u poredjenju sa trznim centrima i bioskopima koji su poseceni, mora se podstaci i veca posecenost turistickih destnacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...