Državna kompanija se obavezala da firmi plati 35.000 evra

Okončana istraga u predmetu protiv direktora preduzeća 13. jul – Plantaže

PoslovanjeRegionVesti

2.3.2023 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Okončana istraga u predmetu protiv direktora preduzeća 13. jul – Plantaže Okončana istraga u predmetu protiv direktora preduzeća 13. jul – Plantaže
Specijalno državno tužilaštvo (SDT) okončalo je istragu u predmetu protiv okrivljenih bivših članova Odbora direktora i izvršne direktorke preduzeća 13. jul – Plantaže, pa... Okončana istraga u predmetu protiv direktora preduzeća 13. jul – Plantaže

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) okončalo je istragu u predmetu protiv okrivljenih bivših članova Odbora direktora i izvršne direktorke preduzeća 13. jul – Plantaže, pa se očekuje da će optužnica ubrzo biti dostavljena na kontrolu Specijalizovanom odeljenju podgoričkog Višeg suda.

Postupajući tužilac Vukas Radonjić okončao istragu nakon što su mu veštaci ekonomsko-finansijske struke dostavili kompletan nalaz i mišljenje, koje su uradili po naredbi SDT-a, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

Istraga u predmetu trebalo je da bude okončana do 15. januara ove godine, ali je tada zakonski rok od šest meseci probijen, jer je tužilaštvo čekalo da veštaci dostave nalaz.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja, po nalogu SDT-a, 11. jula prošle godine uhapsili su članove Odbora direktora Veselina Vukotića, Boža Mihailovića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića i Anicu Hajduković, koje su teretili za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju prilikom zaključenja ugovora o poravnanju s firmom OMP Engineering.

Hajduković je istog dana puštena, a tužilaštvo je kasnije obustavilo istragu protiv nje, dok su Vukotić, Mihailović, Rajković, Šahman i Perović mesecima bili u Istražnom zatvoru u Spužu.

Specijalno državno tužilaštvo je 25. avgusta proširilo istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorka Verica Maraš, zbog sumnje da je zloupotrebila položaj u privrednom poslovanju, odnosno da je Plantažama napravila štetu od oko pet miliona evra.

Tokom sačinjavanja poslovne dokumentacije prilikom postupka poravnanja između Plantaža i OMP Engineering, a nakon neuspelog posla s fabrikom briketa, državna kompanija obavezala se da firmi plati 350.000 evra i prenese im u vlasništvo 37.000 kvadrata zemljišta u Donjim Kokotima.

Prema ugovornoj obavezi, firma OMP Engineering obavezala se da na Plantaže prenese 50 odsto udela u zajedničkoj firmi Plant OMP, koja nikada nije radila, niti ostvarila bilo kakav prihod.

13 JUL – PLANTAŽE A.D.

PUT RADOMIRA IVANOVIĆA BR. 2, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
21.439.662 (2021)
Broj zaposlenih:
602 (2021)
  • GOCA BG

    3.3.2023 #1 Author

    Par ljudi od Plantaza koja je ozbiljno poslovala,srozali su joj ugled i opljackali…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...