INTERNET PLATFORMA ZA KOMPANIJE Lakša razmena faktura, ugovora i otpremnica

PreduzetnikSrbijaVesti

15.4.2020 12:15 Autor: Marija Jovanović 0

INTERNET PLATFORMA ZA KOMPANIJE Lakša razmena faktura, ugovora i otpremnica INTERNET PLATFORMA ZA KOMPANIJE Lakša razmena faktura, ugovora i otpremnica
Kako bi pružili podršku privredi i olakšali poslovanje koje je trenutno otežano zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, kreatori „Verto“ platforme omogućili su besplatno... INTERNET PLATFORMA ZA KOMPANIJE Lakša razmena faktura, ugovora i otpremnica

Kako bi pružili podršku privredi i olakšali poslovanje koje je trenutno otežano zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, kreatori „Verto“ platforme omogućili su besplatno korišćenje inovativne on-line platforme za brzu i efikasnu razmenu dokumenata značajnih u poslovanju, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica.

„Verto“ je inovativna platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije. Realizovana uz pomoć Privredne komore Srbije (PKS), ona u potpunosti zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.

Na godišnjem nivou, navode u PKS, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju između jednog i pet miliona dokumenata. Prosečan trgovinski lanac proizvede 2,5 miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu trošak iznosi 150.000 evra.

“Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove – otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala. Efikasnost isporuke dokumenata neretko je spora i neuspešna: organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto”, kažu u PKS. Iz komore dodaju da „Verto“ platforma kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata.

Iz PKS pozivaju sve kompanije da iskoristite priliku i besplatno se registruju na adresi https://verto.rs/ kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, a istovremeno i uštedeli najvažnije resurse – novac i vreme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...